Çocuk hakları anlatıldı

Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercüment Erbay, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Çocuk Hakları’ adlı konferansta çocuklara hakları hakkında bilgi verdi.

SAĞLIK 22.11.2014 08:26:38 1404 0
Çocuk hakları anlatıldı

Çocuk hakları anlatıldı

Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercüment Erbay, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Çocuk Hakları’ adlı konferansta çocuklara hakları hakkında bilgi verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla konferans düzenledi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Sivas Valisi Alim Barut, çok sayıda il bürokratı ve çocuklar katıldı.

Konferansta çocuk hakları konusunda bilgi veren Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F. Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercüment Erbay, çocuklara hakları hakkında bilgi verdi. Çocuk haklarının insan hakları çatısı altında özel bir hak kavramlaşması olarak ve üçüncü kuşak haklar çerçevesinde doğduğunu belirten Erbay; “Çocuk haklarının doğuşunda çocukluğun yetişkinlikten ayrı bir dönem olarak kabul edilmesi ve bu dönemin insan yaşamında çok önemli olduğunun vurgulanmasının büyük bir etkisi var” dedi. Türkiye’nin Çocuk Hakları sözleşmesini 29-30 Eylül 1990 tarihleri arasında Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde toplanan Çocuklar için Dünya zirvesinde imzaladığını kaydeden Erbay; “Sözleşme Türkiye’de resmi olarak uygulamaya girmesi 27 Ocak 1995 tarihinde 22184 sayılı Resmi gazetede yayımlanması ile gerçekleşmiştir. Şimdiye kadar olan her şey çok güzel ama bu önemli gelişmelere rağmen halen Türkiye’de çocuk sorunları var. Son zamanlarda çok temel 4 sorun var. Bunlardan bir tanesi erken yaşta evlilik. Çocuk ve gelin bir araya gelemez. O yüzden erken evlilikler ülkemizdeki en önemli sorunlardan bir tanesidir. Özellikle Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde çok yaygın olduğunu görüyoruz. Bu konuda çok kötü geleneklerimiz de var. İkinci problemimiz sokakta çalışan çocuklar. Bu duruma daha çok büyük illerde rastlanılıyor ama Sivas’ta zannedersem böyle bir durum söz konusu değil. Üçüncüsü İstismara maruz kalan çocuklar. Bu konuda medya biraz daha yönünün bu konulara çevrildi. Aslında istismar maruz kalan çocuk sayısı ciddi anlamda artmamış. Sonuncusu ise çocuk katılımındaki yavaş ilerleme. Çocuğun görüşünü alma konusunda çok iyi değiliz. Anne ve babalar olarak çocuklarımızın fikrini almamız lazım” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: Çocuk hakları anlatıldı
Yorumlar (0)

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

  • Salı 16.4 ° / 7.1 ° false
  • Çarşamba 15.6 ° / 6.4 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 5.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4