Çiftçilerimizin Yanındayız

Sivas Ziraat Odası Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya  katılan Vali Salih Ayhan, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını ifade etti.

GÜNDEM 28.05.2021 17:00:00 1656 0
Çiftçilerimizin Yanındayız

Sivas Ziraat Odası Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Ahmet Ataman Konferans Salonu’nda Meclis Başkanı Cemil Gözen koordinesinde yapılan toplantıya Vali Salih Ayhan ve Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız da katıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkanı Gözen, davetlerine icabet eden Vali Ayhan’a teşekkür etti.

Meclis Başkanı Gözen’in ardından konuşan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise Vali Ayhan’ın tarım ve hayvancılığa büyük önem verdiğini ifade etti.

“ÇİFTÇİLERİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başkan Çetindağ,  “Sayın Valimiz bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Ziraat Odası Başkanlığı görevine ilk seçildiğimde Sayın Valimiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri idi. Bizlere de çok büyük emekleri oldu. Şükranlarımızı sunuyoruz. Sivas’a büyük bir katma değer sağladı. Et Süt Kurumu, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, SİVTAŞ Yem Fabrikasının kurulması bunlardan sadece bazıları. Modern hayvan pazarımız yoktu. Hayvan pazarımız kazandırıldı. Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi hayata geçirildi. Kırsal kalkınma konusunda önemli çalışmalar yapıldı. Nereye baksak Sayın Valimizin çok büyük emeği var. Ben çiftçilerimiz adına, meclisimiz adına, ziraat odamız adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“SAYIN VALİMİZ HER ZAMAN BİZE YARDIMCI OLUYOR”

Sivas çiftçisinin sorunlarını çözmek için çaba gösterdiklerini kaydeden Çetindağ; “7/24 esasına göre çalışıyoruz. Sayın Valimiz de her zaman bize yardımcı oluyor. En son; don ve kuraklıktan dolayı bayağı sıkıntı yaşadık. Siz de hemen araziye gittiniz. İnşallah bu çiftçilerimiz bir daha böyle sıkıntı yaşamaz. Şu an buğdayda dondan dolayı bir sıkıntı var. Yağmur yağdı ama inşallah devamı da gelecek” açıklamasında bulundu.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN YOLU GÜÇLÜ TARIMDAN GEÇER”

Tarımın ve hayvancılığın önemine dikkat çeken Vali Salih Ayhan da “Güçlü ülke sadece ordusu, ekonomisi, diplomasisi güçlü olan ülke değildir. Güçlü ülke tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında da kendini ispatlamış ülke olmalıdır.   Gerek kendi tarihimizde, gerekse dünya tarihinde bunun sayısız örneğini gördük. Nüfus, silah ve asker bakımından güçlü olduğu halde, gıda kaynakları yeterli olmadığı için yeryüzünden silinen toplumlar, devletler olduğunun bilincindeyiz. Biz, Aşık Veysel’in ifadesiyle ‘Benim sadık yârim kara topraktır’ diyen, toprağa sevdalı, toprağa gönülden bağlı bir milletiz. Gerçekten de ülkelerin yükselişi de çöküşü de tarımla başlıyor. Bunun için güçlü Türkiye’nin yolunun, güçlü tarımdan geçtiğini asla unutmamak zorundayız. Örgütlü yapıların tarım ve hayvancılık alanında çok büyük bir önem taşıdığının farkındayız. Bu anlamda ilimizde çok büyük ve güçlü bir birliktelik içerisinde olduğumuzu söylemem gerekir. Bu birlikteliğin projelerimize yansımalarını da hep beraber görüyoruz” dedi.

“TARIMSAL ARGE’MİZE GÜÇ KATMAK İÇİN BİRÇOK PROJE YÜRÜTÜYORUZ”

Ayhan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “İlimizde tarım ve hayvancılık alanında üretim kapasitemizi, üretim kalitemizi artırmak, çitçilerimize güven iklimi oluşturmak, tarımsal sanayimizi güçlendirmek ve tarımsal ARGE’mize güç katmak için birçok proje yürütüyoruz. ‘Üreten Çiftçi, Gelişen Sivas’ vizyonumuzla, tohumdan yeme,  canlı hayvandan makine ekipmana kadar çiftçilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamaya ve çiftçilerimize destek olmaya çalışıyoruz.  Daha güçlü bir tarım sektörü ve daha güçlü bir Türkiye için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte ülkemizi 2023 hedefleriyle, 2053 ve 2071 vizyonlarına kavuşturacak hamleleri gerçekleştireceğiz.”

“HASAR TESPİTİ YAPILDIKTAN SONRA GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”

Zirai don ve kuraklık nedeniyle çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Ayhan; “Bu sene yeterli yağışın olmaması, soğukların dengesiz olması çiftçimizi tedirgin etti. 10-15 günlük süreç fotoğrafın daha da net olmasını sağlayacak. Tarım Müdürlüğü sahada yoğun bir çalışma yapıyor. Fotoğrafı çekiyor. Gerek bireysel gerekse bölgesel olarak hasar tespiti yapıldıktan sonra gerekli girişimlerde bulunacağız. Bunu söylemiş olayım” şeklinde konuştu.

Meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Vali Ayhan; her daim çiftçinin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: Çiftçilerimizin Yanındayız
Yorumlar (0)

STSO, 2026'nın ilk toplantısını yaptı

Krizde Sorumluluk Aldı, Yükü Omuzladı: Özçoban’dan Sivasspor’a Büyük Fedakârlık

Vali Şimşek, Umut Efe ve Beyza Yaren’in Karne Sevincine Ortak Oldu

Vali Şimşek’ten Anaokuluna Anlamlı Ziyaret

Afetlere Hazırlıkta Önemli Adım: Sivas’ta Arama Kurtarma Ekipleri Sertifikalandı

Sivas’ta Miraç Kandili Coşkusu Meydan Camisinde Yaşandı

Vali Şimşek, Gazi Osman Paşa İlkokulunda Karneleri Dağıttı

Memurların Hakkı İçin Ses Yükseldi: “Artık Bahaneleri Değil, Gerçekleri Konuşun”

Eğitimde İlk Yarı Değerlendirildi, İkinci Dönem Planları Masaya Yatırıldı

ÖZBELSAN Genel Müdürü Kantar’dan Miraç Kandili Mesajı

Uzun'dan Zulme Karşı Birlik Çağrısı

Şimşek: "Allah sizleri her türlü beladan korusun"

  • Pazartesi -3.6 ° / -17 ° Hafif karlı
  • Salı -8.2 ° / -20.5 ° Dondurucu sis
  • Çarşamba -4 ° / -18.6 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9