Tarih: 28.08.2024 20:42

CHP’Lİ KARASU BAKAN'A SORDU: “PLANLAMA YAPMADINIZ MI?”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Ankara-Elmadağ bölgesel tren hattının seferlerine önümüzdeki hafta itibarıyla son verilmesi kararının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Karasu, Uraloğlu'na; "Hattın, ilçe belediye başkanlığını AKP’li adayın kazanması halinde kapatılmayacağına yönelik iddialar doğru mudur" diye sordu.

Yerel seçimlerden beş gün önce hizmete alınan Ankara-Elmadağ bölgesel tren hattının "Yeterli yolcu talebi olmadığı" gerekçesiyle 31 Ağustos'tan sonra çalıştırılmayacağı kararının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu konuyu TBMM gündemine taşıdı. Ulaş Karasu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

Ankara-Elmadağ bölgesel tren hattı, seçimlerden 5 gün önce, 25 Mart 2024 tarihinde hizmete alınmıştır. Bir yandan tren seferlerini kişisel sosyal medya hesabınız üzerinden duyurup 'Sefer saatleri vatandaşların ihtiyacına göre belirlendi' açıklamasını yaparken, diğer yandan da ilçenin AKP belediye başkan adayının da katıldığı bir tören ile 'Elmadağ’a sözümüzü tuttuk' diyerek resmi açılışını gerçekleştirdiniz. Ankara-Kayaş-Elmadağ olarak seferlerine başlayan hatta, kısa bir süre içerisinde Lalahan-Hasanoğlan ve Lalabel duraklarının da ekleneceği aynı günlerde belirtilmiştir. Yerel seçimi mevcut belediye başkanı olan ve partimizin de adayı olan Adem Barış Aşkın'ın kazanmasının ardından, Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin seferlerinin 'talep olmadığı' gerekçesiyle durdurulması kararı alınmıştır.” Ulaş Karasu, Bakan Uraloğlu’na yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —