ÇEDAŞ´tan "Enerjide Tasarruf ve Yöntemleri" Semineri

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), "Enerji Tasarrufu Haftası" etkinlikleri kapsamında Sivas TED Koleji öğrencilerine "Enerjide Tasarruf ve Yöntemleri" konulu seminer verdi.

GÜNDEM 16.01.2017 18:34:27 2009 0
ÇEDAŞ´tan

ÇEDAŞ´tan "Enerjide Tasarruf ve Yöntemleri" Semineri

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), "Enerji Tasarrufu Haftası" etkinlikleri kapsamında Sivas TED Koleji öğrencilerine "Enerjide Tasarruf ve Yöntemleri" konulu seminer verdi.

ÇEDAŞ´tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen "Tasarruf Ediyorum" Projesi kapsamında TED Kolejinde seminer düzenledi. Üretimden tüketime kadar evde, okulda ve hayatın her alanında, günlük yaşam konforundan herhangi bir kayıp olmadan enerjinin akıllıca ve doğru kullanımının anlatıldığı seminerde, slayt ve video gösterisiyle öğrencilere tasarrufun önemi vurgulandı.

Seminerde uzman ÇEDAŞ personeli öğrencilerin sorularını yanıtladı.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, enerji tasarrufunun, enerjinin gereksiz yere kullanımının engellenmesi ve israfın önlemesiyle yapılabildiğini söyledi. Her geçen gün artan enerji ihtiyacıyla tüm dünyada olduğu gibi Türkiye´de de doğal kaynakların hızla tükendiğine dikkat çeken Akboğa, şunları kaydetti: "Ülkemizde son yıllarda rüzgar, güneş ve jeotermal enerji gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı artsa da enerji temini için ayırdığımız bütçe hala ülkemizin en büyük giderlerinin başında gelmektedir. Enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olmamız dış ticaret açığımızın da artmasına neden olmaktadır. Enerjimizi verimli kullanmalıyız. Enerji varlıklarının hızlı bir şekilde tükendiği günümüzde enerji tasarrufunu hem bireylerin hem de kurumların maddi ve manevi sorumluluğu olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle en büyük enerji ihtiyaçları arasında bulunan elektrik enerjisini insanların kullanımına sunan bir kurum olarak, biz de bu sosyal sorumluluğu, farkındalık oluşturacak şekilde gelecek nesillere aktarmak için harekete geçtik.?

Yorumlar (0)

(VİDEOLU HABER) Kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz

STSO’dan Kardeş Ülke Azerbaycan’a Ekonomik ve Ticari Güç Birliği Ziyareti

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPORA 4 MİLYON TL DESTEK…

Sivas Ticaret Borsası ile KOSGEB Sivas İl Müdürlüğü İş Birliğiyle Bilgilendirme Toplantısı

KERKÜK’TE TÜRKMENLER ZAFER İSTİYOR

SOYLU'YA SEVGİ SELİ

(VİDEOLU HABER) Selçuklu'dan Günümüze Eğitim Şehri Sivas

16. Sivas Tanıtım Günleri, Yoğun İlgi Gördü

( VİDEOLU HABER) BİRLİK CADDESİ'NDE BÜYÜK TEHLİKE…

Sivas Ticaret Borsası’ndan İl Emniyet Müdürü Alaağaçlı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

SİVAS BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE 50 ÇOCUK İŞİTME CİHAZINA KAVUŞTU…

Özdemir'den Sigorta Haftası mesajı

  • Pazar 10.2 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 11.5 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Salı 14.9 ° / 2.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3