ÇEDAŞ iklim değişikliğine dikkat çekti

ÇEDAŞ iklim değişikliğine dikkat çekti

ÇEDAŞ, küresel iklim değişikliğiyle ilgili farkındalık oluşturmak adına bu yıl da ?Dünya Saati´ne destek verip 51 binasında aynı anda 1 saat boyunca ışıkları söndürdü.

ÇEDAŞ, küresel iklim değişikliğiyle ilgili farkındalık oluşturmak adına bu yıl da ?Dünya Saati´ne destek verip 51 binasında aynı anda 1 saat boyunca ışıkları söndürdü. Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından 2007 yılından bu yana düzenlenen, dünyanın en büyük çevre etkinliği olarak kabul edilen Dünya Saati uygulaması çerçevesinde ÇEDAŞ, 20:30-21:30 saatleri arasında 51 binasında ışıklarını bir saatliğine söndürdü.

WWF´in, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması için dünya kamuoyuna çağrıda bulunmak amacıyla yürütmekte olduğu bir küresel etkinlik olan ?Dünya Saati´ doğadaki kaybı tersine çevirmek için insan-doğa ilişkisinde yeni bir sayfa açmayı amaçlıyor.

2019 teması ?doğa ve insan için yeni bir başlangıç? olarak belirlenen etkinlik kapsamında geçen yıl, 135 ülke ve bölgeden 3 binden fazla kurum ışıklarını söndürdü. İstanbul´dan Yeni Zelanda´ya, Paris´ten Paraguay´a 7 kıtadan 2 milyar birey, kuruluş ve işyeri, iklim değişikliğine dikkat çeken bu etkinliğe katılım sağladı.