Çanakkale ve Gençlik konulu söyleşi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi ve Genç Doku Kulübü´nün ortaklaşa gerçekleştirdiği ´Çanakkale ve Gençlik´ adlı söyleşi televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer´in katılımıyla yapıldı.

KÜLTÜR SANAT 28.03.2017 15:23:25 4437 0
Çanakkale ve Gençlik konulu söyleşi

Çanakkale ve Gençlik konulu söyleşi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi ve Genç Doku Kulübü´nün ortaklaşa gerçekleştirdiği ´Çanakkale ve Gençlik´ adlı söyleşi televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer´in katılımıyla yapıldı.

CÜ Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen söyleşiye İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, il protokolü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını Genç Doku Kulübü Başkanı Muhammet Taha Beyaz yaptı. Beyaz yaptığı konuşmada, "Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan Çanakkale şuuruna sahip olan bir milletin bekası Allah´ın izni ile daima aydınlık olacaktır" dedi.  Safa Vakfı Sivas İl Başkanı Levent Kasapoğlu ise Çanakkale´yi en iyi bilmesi gerekenlerin gençler olduğunu söyledi. Kasapoğlu, Çanakkale ile 15 Temmuz´un aynı değerde olduğunu ifade ederek tarihin tekerrürden ibaret olduğunun altını çizdi. ?18 Mart olarak yazılan ve Kahramanlık Destanı olarak okunan Çanakkale zaferini unutmak mümkün değil. Kahramanlığın doğuşunun olduğu bir tarih, hiç dönmemek için giden ve çok küçük yaşlarda Şehit olan kahramanlarımızın destanıdır Çanakkale. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı. Ülkemize kem gözlerle bakan dost görünümlü düşmanlarımıza duyurulur. Öyle kolayda verilmez? ifadelerinde bulundu. ?Çanakkale ruhunu görmek için 15 Temmuza bakmak yeterli? Kaspoğlu, şunları kaydetti: ?Burada olan gençlerimizin şahit olduğu bir destanı bu millet 15 Temmuz´da yeniden yazdı. Bu destanı evinden abdest alarak çıkan genç kardeşlerimiz, kız kardeşlerimiz, anne ve babalarımız yazdı. Tankların altına elinde bir silah olmadan yatan ve arabasını tankları durdurmak için tankın altına atan bir millet var ise oda Türk milletidir. Ben tekrar tüm aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize ve ailelerine sabır diliyorum. Bizler onlara çok şeyler borçluyuz?. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Doğan ise konuşmasında, "Bugün 102´inci yıl dönümüne eriştiğimiz Çanakkale Zaferi bir askeri başarının yanı sıra vatan sevgisi ve şehadet şerbeti ile yoğrulmuş bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale´de Allah yolunda, din, iman, vatan, bayrak ve Hak uğrunda gözünü kırpmadan savaşan İslam ümmeti, çağının en modern silahlarına karşı inancın yiğitliğine dönüştürmüştür" diyerek Çanakkale´nin sadece bir savaş olmadığını anlattı. Konuşmalardan sonra sahneye Serdar Tuncer geldi. Tuncer, Osmanlı´nın günümüzde kasten yanlış anlatıldığını söyleyerek geçmişiyle bağları kopmuş milletlerin asla başarılı olamayacağını anlattı. Kanuni Sultan Süleyman´dan, Necip Fazıl´dan, Beşiktaşlı Yahya Efendi´den şiirler okuyan Tuncer, "Türkiye´nin en çok şehit veren yeri Tokat´tır. Tokat´ın üç katı şehit veren bir ilimiz var, orası şimdi Suriye sınırları içinde kalan Halep. Şam ise beş katı şehit vermiş. Bugün çıkar da size birileri Suriyeliler´e neden kucak açıyoruz derse siz de ´Ben Çanakkale torunuyum, onlar benim kardeşim, sen kimin torunusun´ deyin" ifadelerini kullandı.