Tarih: 08.08.2024 12:43

Çalışmalar ele alındı

Facebook Twitter Linked-in

Sivas'ta eğitim alanında yürütülen ve hayata geçirilmesi planlanan kurum bazındaki proje ve faaliyetler değerlendirme toplantısında masaya yatırıldı. Millî Eğitim Müdürü Necati Yener başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Halk Eğitimi Merkezi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Olgunlaşma Enstitüsü, Öğretmenevi, Ölçme ve Değerlendirme Merkezi, bilim sanat merkezleri, mesleki eğitim merkezi müdürlükleri ve müdürlüğün Ar-Ge birimince 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında yürütülen ve devam eden projeler değerlendirildi. Daha sonra ise kurumların 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında hayata geçirmeyi planladıkları yeni proje ve çalışmalar ele alındı.

Kurum müdürlerinden yürütülen ve planlanan proje/çalışmalara yönelik brifing alan Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, "2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında yürüteceğimiz tüm proje ve çalışmaların temelini Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli oluşturacak. Öğretim programlarının temel yaklaşımı, öğrenci profili, Erdem-Değer-Eylem Çerçevesi ve beceriler çerçevesi bileşenlerinden oluşan bütüncül bir model olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni, tüm çalışmalarımıza yansıtacak, milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, kültürlü, donanımlı, akademik başarısı yüksek, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan, tasarlayan ve üreten, bilimde, sanatta, sporda kısacası hemen her alanda kendini geliştiren, başarılı bin nesil inşa etmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu noktada Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini iyi anlamalı ve uygulamalıyız." dedi.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında yürütülen proje ve çalışmaların başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ve önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Yener, "Yeni eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlıklarımızı da büyük bir heyecan ve motivasyon ile sürdürüyoruz. İnşallah, devam eden ve yeni hayata geçireceğimiz çalışmalarla Sivas'ın eğitimdeki başarısını daha yukarılara taşıyacak, öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerine destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —