BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

BİRLİĞİMİZ   DAİM OLSUN

Kayseri Sivaslılar Federasyonu, 5 Ağustos ‘Dünya Sivaslılar Günü’  kapsamında muhteşem bir organizasyona imza attı.

Kayseri Sivaslılar Federasyonu, 5 Ağustos ‘Dünya Sivaslılar Günü’  kapsamında muhteşem bir organizasyona imza attı. Kayseri’deki Yiğidoları buluşturan etkinlikte halaylar ile doyasıya eğlenen  Sivaslılar,  Kayseri Sivaslılar Federasyonu yönetimine teşekkür etti. Programda konuşan Federasyon Başkanı İsa Gün, “Birlik ve beraberlik içinde, Sivas'ın adını ve değerlerini yaşatmak için hep birlikte yol yürüyeceğiz. Bu birlik ve beraberlik ruhu, Sivaslılar olarak bize güç ve ilham vermektedir. Sivas'ın tarihi ve kültürel değerlerini yaşatmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

5 Ağustos ‘Dünya Sivaslılar Günü’  Kayseri Sivaslılar Federasyonu tarafından düzenlenen muhteşem programla Kayseri’de kutlandı. 

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Yiğidolar, yoğun ilgi gösterdi. 

SİVASLILARDAN HEP DOSTLUK, KARDEŞLİK, YAKINLIK GÖRDÜM

Programda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Sivas’ın kendisinde özel bir yeri olduğunu söyledi. Vali Çiçek, “Sivaslıları görmek çok güzel. Buradan muhteşem görünüyorsunuz. Sivaslılar Gününüz kutlu olsun. Benim ilk görev yerim Sivas. Sivas’ta kaymakamlığa başladım, geldikten sonra da Kayseri’de Sivaslılardan hep dostluk, kardeşlik, yakınlık gördüm. O yüzden Sivaslıların benim kalbimde bambaşka bir yeri var” dedi. 

SİZLER KAYSERİ’YE ÇOK YAKIŞIYORSUNUZ

“Sizin birçoğunuzun babaları ekmek için, aş için, mücadele için Sivas’ı terk etti, Kayseri’ye geldi ve Kayseri’ye değer kattılar. Siz hem Sivas’ın o yiğitliği hem de Kayseri’nin o mertliğiyle bambaşka bir kültür içerisinde oldunuz. Dolayısıyla Kayserililer Sivaslısız,  Sivaslılar Kayserilisiz olmaz. Az önce içeri girerken gördüm, o kadar çok sevdiğim dostum var ki muhtarlarım var, İsa bey var, burada birçok değerli dost var. 

Onların Sivaslı olduğunu görünce bir kere daha şaşırdım. Sivaslılar gerçekten güzel insanlar. Az önce eve doğru gidiyordum, hanıma ‘Erken geleceğim’ diye siz vermiştim ama Sivaslıların programı olunca onu da aldım geldim. Sivas, Kayseri doğal topraklar. Gerçekten babalarınızın, dedelerinizin fedakarlıkları, duaları sizlerin üzerinde hep devam ediyor. Gittiğiniz her yerde o kadar çok seviliyorsunuz ki bir ortama Sivaslı girince o ortamda mutlaka pozitif enerji oluşturuyor, kendini sevdiriyor. Sizler Kayseri’ye çok yakışıyorsunuz. İyi ki buradasınız, iyi ki varsınız, iyi ki Sivas var. Sivaslılara saygılarımı sunuyorum” dedi. 

YÜREĞİMİZ HER ZAMAN SİVAS'LA ATIYOR

Kayseri Sivaslılar Federasyonu Başkanı İsa Gün ise “Bugün burada, hepimizi bir araya getiren ve ortak değerlerimizi, kültürümüzü ve tarihimizle dolu bağlarımızı kutladığımız Dünya Sivaslılar Günü'nü coşkuyla kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, sefalar getirdiniz! 16 ilçesi ve 1234 köyünden çıkıp bu kardeş şehre gelen 100 bin üzerinde hemşehrim adına bizlere ev sahipliği yapan Kayseri halkına da şükranlarımı sunuyorum. Maalesef, Sivaslı olmanın şartlarından birisi de memleket hasreti çekmektir. Memleketimizden uzakta olsak da, yüreğimiz her zaman Sivas'la atıyor. Sivas'ın dağlarının, ovalarının, türkülerinin özlemiyle dolu olsak da, burada, bu güzel şehirde de Sivas'ın değerlerini siz değerli hemşerilerimle birlikte yaşatmaya çalışıyoruz. Buradaki yaşamımızda da Sivas'ın izlerini sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kayseri'nin mantısı meşhur olabilir, ama biz Sivas'ın etli ekmeğini de unutmayız. Kayseri'nin pastırması dillere destan, ama Sivas'ın köftesini de yemeden duramayız. Kayseri'de Sivas'ın izlerini yaşatırken, memleketimizin kültürel zenginliklerini de unutmuyoruz. Sivas'ın dillere destan türküleri, halayları ve halk oyunlarını, bugün buraya taşıdık. Aşık Veysel'in türküleri, Sivas'ın sıcaklığını ve samimiyetini bizlere hatırlatıyor. ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsü, bizlere Sivas'ın ruhunu taşıyor. Sivas'ın kültürünü burada yaşatmak, bizler için bir onur ve görevdir” dedi. 

Sivas'ın kahramanlık destanlarıyla dolu geçmişinin unutulmaması gerektiğini belirten Gün, “Kurtuluş Savaşı sırasında, Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yaparak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda önemli bir rol oynamıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yapılan Sivas Kongresi, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olmuştur. Bu nedenle, Sivas'ın tarihimizdeki yeri ve önemi büyüktür. Sivas'ın soğuğunu bilmeyen yoktur. Kışın o soğukta, dışarı çıkmak cesaret ister. Ama biz Sivaslılar, o soğukta bile sıcacık yüreklerimizle ısınırız. Sivas'ın meşhur soğukları arasında birbirimize sarılarak, sıcak bir çay içerek, dostluklarımızı pekiştiririz. Hatta derler ki, Sivas'ın soğuğu insanı bile dondurur, ama biz Sivaslıların sıcaklığı o soğuğu bile eritir. Bugün burada, Dünya Sivaslılar Günü'nü kutlarken, memleketimizin dışında da olsak, Sivas'ın değerlerini ve güzelliklerini yaşatmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Birlik ve beraberlik içinde, Sivas'ın adını ve değerlerini yaşatmak için hep birlikte bir yol yürüyeceğiz. Bu birlik ve beraberlik ruhu, Sivaslılar olarak bize güç ve ilham vermektedir. Sivas'ın tarihi ve kültürel değerlerini yaşatmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Kayseri Sivaslılar Federasyonu Başkanı Gün, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Değerli hemşehrilerim, Sivas'ı düşündüğümüzde, sadece bir şehir değil, bir sevgi ve bağlılık hissi belirir yüreklerimizde. O taş köprüler, serin yaylalar, tarih kokan sokaklar... Her bir köşesi anılarla doludur. Memleketimizin sıcaklığı ve samimiyeti, burada, bu güzel günde, hep birlikte olmanın verdiği mutlulukla daha da anlam kazanıyor. Sivas'ın bize kattığı bu güzel değerleri, birbirimize olan sevgi ve saygımızı hiç kaybetmeden, gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Bu günün, birlik ve beraberliğimizin bir simgesi olarak hatırlanması dileğiyle, hepinize en içten sevgilerimi sunuyorum. Memleketimize olan sevgimiz, memleketimizin insanına olan sevdamız ve hemşehrilerimizin tavsiyesi sebebiyle 2 ay önce Sivaslılar Federasyon Başkanlığı görevini üstlenmiş bulunmaktayım. İnşallah bu bayrağı en ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Son olarak, organizasyona katılan herkese şükranlarımı sunuyorum. Sivaslılar olarak, bu birlik ve beraberlik ruhunu her zaman koruyacağımıza ve Sivas'ın değerlerini gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağımıza inanıyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Dünya Sivaslılar Günü'nüz kutlu olsun!” dedi. 

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Yiğidolar, Sivas halayları ile doyasıya eğlendi. 

Ayaz Aydın, Namık Kemal Bilgin ve Cemal Dost’un sahne aldığı programda Sivaslılar birlik ve beraberliğini perçinledi. 



Anahtar Kelimeler: BİRLİĞİMİZ OLSUN