Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (SBTÜ) düzenlenen konferansta “Türkiye Yüzyılı’nda Ulaştırma Vizyonu ve Mühendis Adaylarının Kariyer İmkânları” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

SBTÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen programa il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Bakan Yardımcısı Boyraz’ı üniversitede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kul, SBTÜ’nün uzmanlık alanlarının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının çalışma sahalarıyla örtüştüğünü belirterek, bu uyumun öğrenciler açısından önemli akademik ve mesleki fırsatlar sunduğunu ifade etti.
Konferansta konuşan Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Türkiye’nin stratejik konumu nedeniyle ulaştırma ve altyapı yatırımlarının büyük önem taşıdığını vurguladı. Boyraz, karayolu, demiryolu, havayolu, denizcilik ve haberleşme alanlarında hayata geçirilen projeler ile gelecek dönem hedefleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Mühendis adaylarına da seslenen Boyraz, ulaştırma ve altyapı sektörlerinin geniş istihdam ve kariyer olanakları sunduğuna dikkat çekerek, genç mühendislerin Türkiye Yüzyılı vizyonunun hayata geçirilmesinde kritik roller üstleneceğini söyledi.
Program, günün anısına hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.