İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İl Müftülüğü ve İş-Kur arasında imzalanan protokol kapsamında bağımlılıktan kurtulan kişilerin işe yerleştirileceği belirterek; Sivastaki madde bağımlısı kardeşlerimizin çoğu deşifre olacakları korkusuyla bize müracaat etm
Bağımlıların kimliği deşifre edilmiyor
İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İl Müftülüğü ve İş-Kur arasında imzalanan protokol kapsamında bağımlılıktan kurtulan kişilerin işe yerleştirileceği belirterek; “Sivas’taki madde bağımlısı kardeşlerimizin çoğu deşifre olacakları korkusuyla bize müracaat etmiyorlar. Tedavi gören hiçbir kardeşimizin kimliği veya resmi deşifre edilmiyor” dedi.
Sivas İl Müftülüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü Madde Bağımlısı gençlerin tedavilerinin yaptırılması, işe yerleştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla protokol imzaladı. Sivas Müftülüğünün yürüttüğü Maddeden Manaya projesi kapsamında imzalanan protokol kapsamında bağımlılıktan kurtulan 14 kişi işe yerleştirilecek. Camilerde imamların gözetimi altında çalışacak olan gençler topluma tekrar kazandırılacak. İmzalanan protokol hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Maddeden Manaya projesinin tek ayaklı bir çalışma olmadığını, projenin toplumsal, sosyal, ekonomik ve manevi yönü olması gerektiğini söyledi. Madde bağımlısı gençlerin tedaviye olumlu cevap verdiğini belirten İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan; “Madde Bağımlılığından kurtulan gençler manevi anlamda bir noktaya getirildi ama bu insanların ekonomik yönden de desteklenmesi lazım. Bu noktada İş-Kur İl Müdürü Nurettin Köksal bize her türlü desteği verdi” dedi.
Tedavisi tamamlanan insanlara iş imkanının sağlandığını vurgulayan İl Müftüsü Şükrü balkan; “Bağımlılıktan kurtulan kardeşlerimiz bizim gözetimimizde çalışacaklar. Kardeşlerimizin bu bataklıktan çıkmaları için ömrümüz el verdikçe birlikte devam edeceğiz. Diğer kurumları ve hayırsever vatandaşları bu noktada göreve davet ediyoruz. Madde Bağımlılığına bulaşan kişi sayısı oldukça fazla. Bu kardeşlerimizin büyük bir bölümü deşifre olmaktan korktukları için gelemiyorlar. Kesinlikle hiçbir kardeşimizin kimliği resmi deşifre edilmiyor. Hastalar yeter ki bağımlılıktan kurtulmak istesin. Şuan itibari ile 14 kişi tedaviye olumlu cevap verdi. Bir kişiyi kurtarmamız çok sayıda insanın hayatına olumlu manada katkı sağlayacaktır. Bir insanın kurtulmasının bütün insanların kurtarılması anlamına geldiğini biliyoruz. Sivas’ta oldukça fazla madde bağımlısı var. Tespit ettiğimiz bağımlıları tedavi olmaları konusunda bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandı.
İYİ İNSAN İNSANLARA HİZMET EDEN İNSANDIR
İl Müftülüğü ile protokol imzalayan İş-Kur İl Müdürü Nurettin Köksal ise, Madde Bağımlılığından kurtulan kişilerin Toplum Yararına Projesi kapsamında işe yerleştirileceğini söyledi.
İl Müftülüğünün kontenjan sayısının artırılacağını kaydeden İş-Kur İl Müdürü Köksal; “Maddeden Manaya projesine destek vermekten onur duydum. Bu projeye destek vermememiz mümkün değil. Efendimizin söylediği gibi ‘İyi insan insanlara hizmet eden insandır’ sözüyle hareket edeceğiz” dedi.
Çalışmayı diğer illerdeki bağımlıyı tedavi ettirdikten sonra bırakmayacaklarının altını çizen Köksal; “Madde bağımlılığından kurtulan her kardeşimize iş vereceğiz. Bağımlılıktan kurtulan kardeşlerimiz camilerimizde görev alacaklar. Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü olarak kardeşlerimize özel ilgi göstereceğiz. Madde bağımlılığından kurtulan bazı kardeşlerimizi Toplum Yararına Projesi kapsamında işe yerleştirdik. TYP Projesi kapsamında İl Müftülüğünün kontenjan sayısı artırılacak. Bu kontenjana bu konudaki arkadaşlarımız faydalanacak. Maddeden Manaya Projesine toplum olarak sahip çıkmamız lazım. Güzel şehirde güzel şeyler yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.