Tarih: 31.03.2015 04:33

AY IŞIĞI DERNEĞİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

AY IŞIĞI DERNEĞİNİN AÇILIŞI YAPILDI

 Sivas’ta hayır amaçlı kurulan ve kısa sürede faaliyetlerine başlayan Ay Işığı Derneği, düzenlenen törenle hizmet binasının resmi açılışını gerçekleştirdi.

Yaşlılara, eşi cezaevinde olanlara, boşanmak zorunda kalmış ailelere ve gençlere yardım etmek amacıyla iki ay önce kurulan ve çalışmalarına başlayan dernek, düzenlenen törenle açıldı. Çarşıbaşı Mahallesi 8. sokakta bulunan hizmet binasının açılış törenine İl Genel Meclis Üyesi Turan Topgül, Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aliağa Camii imam hatibi Kadir Duman’ın Kuranı kerim okumasıyla başlayan törende konuşan Sivas Aş Işığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Yiğit, derneğin kuruluşu, amacı, vizyonu ve misyonu hakkında bilgi verdi. Hayır, yapmak isteyenlerle yardım alacak kişilere köprü vazifesi görmek istediklerini vurgulayan Yiğit, “ Amacımız ilimizde yaşayan ihtiyaç sahibi gerçekten muhtaç kişileri bulup, incitmeden, üzmeden ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamaktır. Kimsesiz, yaşlılarımız, boşanmak zorunda kalmış, çocuklu annelerimiz ve öğrencilerimize yardım konusunda aracılık yapacağız. Hayır, sahibi kişilerin yapacakları hayrı doğru yere ulaştırarak, gerçek ihtiyaç sahibi insanların sıkıntılarını gidererek, dertlerine ilaç olmaları bizleri de mutlu edecektir. Önce Allah rızasını kazanmak, birer Müslüman olarak ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen peygamberimizin sözlerinden hareket ederek, topal karınca misali ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın imkânlar ölçüsünde ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktayız” dedi.

Tamamen gönüllü olarak çalışacak olan dernek yöneticilerine teşekkür eden İl Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin, hayır için güzel hizmetlerde bulunulmasını temenni etti.

Kurban kesimi ve okunan duanın ardından Sivas Aş Işığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışı gerçekleştirildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —