Avrupa’ya ihraç ediliyor

Avrupa’ya   ihraç ediliyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Şarkışla’da Adem Topal'a ait arazide ekimi yapılan soğanın hasadına katıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Şarkışla’da Adem Topal'a ait arazide ekimi yapılan soğanın hasadına katıldı. Üretilen soğanların Avrupa’ya ihraç edildiğini ifade eden Yıldız, “Üreticimizi tebrik ediyorum, bol ve bereketli hasat olmasını diliyorum” dedi. 

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu, Şube Müdürü Sinan Berk ve İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Doğan ile birlikte Şarkışla ilçesinde Adem Topal'a ait 600 dekar arazide ekimi yapılan soğanın hasadına katıldı.

İl Müdürü Yıldız, yaptığı açıklamada; “İlimiz genelinde soğan rekoltesinin oldukça yüksek olmasıyla birlikte çiftçimiz Adem Topal 'a ait bu bölgede 350 dekar mor soğan ve 250 dekar beyaz soğan ekimi yapılmaktadır.  Avrupa’nın birçok ülkesine ihracatı ve ülkemiz iç pazarındaki tüketim noktalarına satışı yapılmaktadır. Üreticimizi tebrik ediyorum, bol ve bereketli hasat olmasını diliyorum” dedi. 

AYÇİÇEĞİ HASADINA KATILDI 

İl Müdürü Yıldız ve beraberindekiler daha sonra Şarkışla Yapracık köyünde Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu tarafından ekimi yapılan çerezlik ayçiçeğinin hasadına katıldı. Biçerdöver ile hasat yaptıktan sonra kurutma ve eleme işlemleri yapılan alanda incelemelerde bulunan İl Müdürü Yıldız, üreticiyi tebrik ederek ürünlerinin bol ve bereketli olmasını diledi.

 



Anahtar Kelimeler: Avrupa’ ihraç ediliyor