ATTIĞIMIZ TOHUMLARIN  MEYVESİNİ YİYECEĞİZ

ATTIĞIMIZ TOHUMLARIN   MEYVESİNİ  YİYECEĞİZ

Sivas’ta tarım alanında Türkiye’ye örnek olacak başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Vali Salih Ayhan; “2021 yılı; 2020 yılında attığımız birçok tohumum meyvesini yediğimiz bir yıl olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

Sivas çiftçisinin gelirini artırmak, sektörde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak ve topyekûn kırsal kalkınma sağlamak amacıyla Sivas Valiliği himayesinde, İl Özel İdaresi ve Sivas Belediyesi´nin ortaklığında Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi Anonim Şirketi´ni (SİVTAŞ) kurduklarını anımsatan Ayhan, “Türkiye’ye örnek olacak bir şirket kurduk. Hedefim SİVTAŞ bünyesinde 10 tane işletme kurmak, 10 tane fabrika kurmak tabiri caizse” diye konuştu.

BANTLAR HARIL HARIL ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

SİVTAŞ kapsamında sözleşmeli olarak çiftçiye ürün ektireceklerini belirten Ayhan, “Ekilen ürünü alacağız ve işledikten  sonra çiftçiye satacağız. Daha uygun maliyetle çiftçilerimize güvenli bir yapı oluşturacağız. SİVTAŞ’ın 30 çeşit yemi üretime başlayacak.  İnşallah Şubat’ın sonunda bantlar harıl harıl çalışmaya başlayacak. Süt işleme tesisi inşaatı devam ediyor. Yün işleme merkezi ile ilgili ciddi adımlar attık. Balda marka olacağız. Bununla ilgili her türlü hazırlığımızı yaptık. Makarna, salça, bulgur işleme gibi jeotermal seracılık gibi çalışmalarımız da devam ediyor. Yani 2021 yılı 2020 yılında attığımız birçok tohumun meyvesini yediğimiz bir yıl olacak inşallah” dedi.

10 YILDA 400 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) Sivas’ta tarımsal altyapıyı en güçlü şekilde destekleyen kurumlardan biri olduğunu dile getiren Ayhan, “İl genelinde 10 yıl içerisinde TKDK tarafından ilimize yaklaşık 400 milyon liralık yatırım yapıldı. Şimdi Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma Programı 2 (IPARD- II) destekleri 10. çağrı ilanı açıldı. Oradan da ilimizin 150 milyon liralık hibe alacağını öngörüyorum. DAP’tan, ORAN’dan destek alıyoruz. Birçok yere proje sunuyoruz. Tarımla ilgili çok özel çalışmalarımız var. ‘Vatandaşımız yeter ki üretsin’ diyoruz. Güven veriyoruz. Çiftçiyi bilgiyle, toprakla, suyla buluşturduğunuz zaman pazarlama konusunda da ona destek sağladığınız zaman büyük işler ortaya çıkıyor” dedi.