Atık malzemeleri geri dönüştürdüler

Sivas Fatih İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, "Sıfır Atık Projesi" ve Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" çerçevesinde atık malzemeleri geri dönüştürdü.

EĞİTİM 4.06.2022 12:30:00 1244 0
Atık malzemeleri geri dönüştürdüler

Sivas Fatih İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi" ve Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" çerçevesinde atık malzemeleri geri dönüştürdü.

Öğrenciler bu çerçevede tasarladıkları eşyaları "Geri Dönüştürüyoruz" teması ile sergiledi.

Okul salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Yıldırım, Şube Müdürü Hülya Bozbıyık, okul müdürleri, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

Açılış öncesinde sergi ve kıyafet etkinliği hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hakan Arısoy, "Sıfır atık bilincinin toplumda yer alması ve farkındalık oluşturmak adına böyle bir sergi yaptık. Bu çalışmamızın amacı; biriktirdiğimiz, 'çöp' dediğimiz şeylerin aslında çöp olmadığını, farklı şekillerde de kullanabileceğini insanlara göstermek. Çevreyi temiz tutmak hepimizin görevi, biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Sergilenen malzemeler öğretmenlerimiz rehberliğinde okul öncesi öğrencilerimiz ile 1. sınıftan 4.sınıfa kadar toplam 390 öğrencimizin velileri ile birlikte yaptıkları özverili çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Çocuklarımız atık malzemeleri yeniden değerlendirerek kullanışlı eşyalara dönüştürmüştür" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Yıldırım ise öğrenci, öğretmen ve velileri tebrik ederek, "Çocuklarımız ve velilerimiz bu çalışma ile hem farkındalık kazandı, hem de farkındalık oluşturdular. Biz çocuklarımızı akademik açıdan donanımlı bireyler olarak geleceğe hazırlarken milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili, kültürlü ve çevresine duyarlı bireyler olmalarını sağlamak için de gayret gösteriyoruz. Tüketen değil üreten nesiler yetiştirebilmek için bu tür çalışmalara önem veriyoruz" dedi.

Yıldırım, daha sonra öğrenci ve öğretmenlerle birlikte "Geri Dönüştürüyoruz" temalı serginin açılışı gerçekleştirdi. Yıldırım, daha sonra sergiyi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öğrenciler, program çerçevesinde atık malzemelerle tasarladıkları kıyafetleri de defile yaparak sergiledi.

Öğrencilerin çalışmaları büyük beğeni topladı.

 

Anahtar Kelimeler: malzemeleri dönüştürdüler
Yorumlar (0)

Başkan Özdemir, Demirağ OSB’yi Türkiye’nin Sanayi Merkezlerine Tanıtacak

Sivas’ta “Beyaz Yürüyüş”

Sivas TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NİN YENİ EVLİLERE ÇEYİZ DESTEĞİ SÜRÜYOR…

VİDEOLU HABER - Üretici Kadınlar Ve İkinci El Eşya Pazarı Açıldı...

KOBİ Tanımı Güncellendi, STSO Başkanı Zeki Özdemir'den değişikliğe destek

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan Sivas Ticaret Borsası’na Ziyaret

Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim!

Başkan Uzun’dan Kızılırmak Kanalındaki Palplanş Uygulamasına Yakından İnceleme

Sivas İl Genel Meclisi’nden 2025 Yatırım Programına Tam Destek

Sivas Valisi Şimşek’ten Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

SBTÜ Akademisyenleri ve Sivas Sanayicileri El Ele: Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Yeni Dönem Başladı

  • Pazartesi 25.4 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Salı 25.2 ° / 23 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 22.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0