Millî Mücadele’nin dönüm noktalarından biri olan Sivas günlerinin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kentten ayrılışının 106. yıl dönümü, düzenlenen anlamlı programla temsili olarak canlandırıldı.

Atatürk ve Kongre Müzesi önünde gerçekleştirilen programa; Vali Vekili İlhami Doğan, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Mustafa Doğru, Belediye Başkanı Adem Uzun, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesi Tarih Öğretmeni Hakan Delibalta, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından Vali Vekili İlhami Doğan ve protokol üyeleri, Atatürk ve Kongre Müzesi önünden temsili Mustafa Kemal Atatürk’ü uğurladı. Dönemi yansıtan araca binen temsili Atatürk, vatandaşları selamlayarak Sivas’tan ayrılışını canlandırdı.
Duygusal anların yaşandığı program, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.