Kanser verileri kayıt altına alınıyor

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam, aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarını sürdürdüklerini, tüm hastanelerde görevlendirilen personellerin geçmiş yılların verilerini kayıt altına aldığını belirtti.

SAĞLIK 20.10.2014 04:41:25 1117 0
Kanser verileri kayıt altına alınıyor

Kanser verileri kayıt altına alınıyor

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam, aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarını sürdürdüklerini, tüm hastanelerde görevlendirilen personellerin geçmiş yılların verilerini kayıt altına aldığını belirtti.

Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, Aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Son günlerde daha sık rastlanan kanser olaylarını azaltmak ve erken teşhis yapmak amacı ile kanser taramalarının sürdüğünü belirten Sağlam; “Geçtiğimiz günlerde kadınlarda görülen Meme Kanseri hastalığı ile ilgili bilinçlendirme çalışması yaptık. Konferansta erken teşhise giden yolları anlattık” dedi. Meme Kanserinin korkulan bir kanser türü olmaktan çıktığını da vurgulayan Sağlam; “Erken teşhis çok önemli. Kadınlar düzenli aralıklarla doktora gitmeli ve belli yaş aralıklarında meme muayenesini mutlaka yaptırmalı. Meme Kanseri ne kadar erken teşhis edilirse tedavi o kadar iyi olur. Şu anda aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarımız sürüyor. Kanser Kayıtçılığı çalışmamızın amacı verileri daha doğru bir şekilde elde etmek. Eskiden verilerimiz tam anlamı ile güvenilir değildi. Aktif Kanser kayıtçılığı olarak bu konu ile görevlendirilmiş arkadaşlarımız tüm hastanelerdeki birimlerde bu işi yapıyorlar. Tek işleri aktif kanser kayıtçılığı. Bu sayede daha sağlıklı kanser verilerine ulaşacağız. Personeller eğitimini aldılar çalışmaya başladılar. Şuan itibari ile 2013’ün verilerini alıyoruz. Önümüzdeki yıl ise 2014 yılının verilerini alacağız. Ama 2015 yılında o yılın verilerini alarak sağlıklı bilgilere ulaşacağız. Zamanla sistemi oturtacağız” ifadelerini kullandı. İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam, aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarını sürdürdüklerini, tüm hastanelerde görevlendirilen personellerin geçmiş yılların verilerini kayıt altına aldığını belirtti. Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, Aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Son günlerde daha sık rastlanan kanser olaylarını azaltmak ve erken teşhis yapmak amacı ile kanser taramalarının sürdüğünü belirten Sağlam; “Geçtiğimiz günlerde kadınlarda görülen Meme Kanseri hastalığı ile ilgili bilinçlendirme çalışması yaptık. Konferansta erken teşhise giden yolları anlattık” dedi. Meme Kanserinin korkulan bir kanser türü olmaktan çıktığını da vurgulayan Sağlam; “Erken teşhis çok önemli. Kadınlar düzenli aralıklarla doktora gitmeli ve belli yaş aralıklarında meme muayenesini mutlaka yaptırmalı. Meme Kanseri ne kadar erken teşhis edilirse tedavi o kadar iyi olur. Şu anda aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarımız sürüyor. Kanser Kayıtçılığı çalışmamızın amacı verileri daha doğru bir şekilde elde etmek. Eskiden verilerimiz tam anlamı ile güvenilir değildi. Aktif Kanser kayıtçılığı olarak bu konu ile görevlendirilmiş arkadaşlarımız tüm hastanelerdeki birimlerde bu işi yapıyorlar. Tek işleri aktif kanser kayıtçılığı. Bu sayede daha sağlıklı kanser verilerine ulaşacağız. Personeller eğitimini aldılar çalışmaya başladılar. Şuan itibari ile 2013’ün verilerini alıyoruz. Önümüzdeki yıl ise 2014 yılının verilerini alacağız. Ama 2015 yılında o yılın verilerini alarak sağlıklı bilgilere ulaşacağız. Zamanla sistemi oturtacağız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Yorumlar (0)

(VİDEOLU HABER) 2026 YILI YAKACAK YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

Sivas’ın Geleceği İçin Güç Birliği

Sivas Kent Konseyi Başkanı A. Necip Günaydın’ın Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Yayınladığı Anma Mesajı

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

  • Pazartesi 9 ° / 0.2 ° Güneşli
  • Salı 4.5 ° / -2.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.4 ° / 0.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7