Tarih: 10.10.2017 11:10

?Amacımız meslek kazandırmak?

Facebook Twitter Linked-in

?Amacımız meslek kazandırmak?

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Latif Korkmaz, ?Bizim 2014´te 50 ila 100 arasında olan kursiyer sayımız şu anda 624 kişi oldu. 12 ay boyunca kurslarımız sürekli devam ediyor. Bizim genelde kursiyer çevremiz kenar mahalleler. Amacımız meslek kazandırmak? dedi.

Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. Türk el sanatlarının yaşaması, yaşatılması, yaygınlaştırılması ve özellikle kırsal alanda yaşayan çiftçilerin hayat seviyesinin yükseltilmesine yönelik faaliyetlerini artırarak sürdüren Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kursiyerlerine meslek edindirerek ev bütçelerine katkı sunmalarına yardımcı oluyor.

Faaliyetlerine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunan Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Latif Korkmaz, ?Müdürlüğümüz Tarım Bakanlığı´na bağlı. Bunu Milli Eğitim Bakanlığı ile karıştıranlar var. Türkiye´de 6 tane. Biri de Sivas´ta. Burası 1983 yılında kurulmuş. O zamanki halıcılık okulu.  Kırsalda, köylerde yaşayan insanlar tarımsal faaliyetlerinin yanında ilave bir gelir elde etsinler diye bu işe başlanmış. O zamandan bu zamana kadar devam ediyor? dedi.

Kendisi göreve geldiğinde sadece 3 olan kurs sayısının şu an 10´a yükseldiğini ifade eden Korkmaz, bu kursları yatak odası tekstili hazırlama, aşçı çırağı, filografi tekniği, kadın giysileri dikimi, tel kırma, keçe aksesuarları yapımı, dekoratif tablo yapımı, bünyan halı dokuma, ev yemekleri hazırlama ve su kabağı işleme olarak açıkladı.

4+4+4 eğitim sisteminden sonra köylerden kursiyer getirmenin bir hayli zorlaştığını belirten Korkmaz, bu noktada kendilerinin ciddi çaba sarf ettiğini söyledi.

?HEPSİ PARA KAZANILACAK KURSLAR?

Birtakım dernek ve vakıflarla protokol imzalayarak kurs açtıklarını dile getiren korkmaz, ?Bayanların günleri oluyor, çeşitli vesilelerle sohbetleri oluyor. Bu vesile ile ürettikleri ürünlerin satışını yapabiliyorlar. İsteyen evinde otursun para kazansın, isteyen de fabrikada çalışsın veya kendi işyerini açsın. Amaç onların ekonomik yönden kazanımlarını artırmak. Bu manada kursiyerlerimiz Hanımlar Çarşısı´na buradan malzeme gönderiyorlar. Açtığımız kursların hepsi para kazanılacak kurslar. Buradaki kursiyerlere internet üzerinden nasıl satış yapılacağını da öğretiyoruz. Bu çok güzel bir şey. Bizim 2014´te 50 ila 100 arasında olan kursiyer sayımız şu anda 624 kişi oldu. 12 ay boyunca kurslarımız sürekli devam ediyor. Bizim genelde kursiyer çevremiz kenar mahalleler. Amacımız meslek kazandırmak. Bizim kursiyer çevremiz genelde kenar mahalleler? şeklinde konuştu.

SU KABAĞI İŞLEME KURSUNA YOĞUN İLGİ

Su kabağı işleme sanatından bahseden Korkmaz, ?Kursiyerlerimiz su kabağından abajur yapıyor, dekoratif süs eşyası yapıyor. Sivas´ta yeni.  Bunu Sivas´ta yapıp satabilir miyiz diye bir araştırma yaptık. Fevkalade satılır. Göze hitap eden, görselliği olan bir ürün? diye konuştu.

Kurslar bitse dahi kursiyerlerle bağlantılarını koparmadıklarını vurgulayan Korkmaz, kursiyerler tarafından üretilen ürünlerin El Sanatları Eğitim Merkezi´nin içerisinde bulunan dükkanda uygun fiyatlarla satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —