“Allah bu tür acılar bizlere bir daha yaşatmasın"

Vali Yılmaz Şimşek, “Allah bu tür acılar bizlere bir daha yaşatmasın. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız da Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum” dedi.

10.03.2023 15:54:00 1067 0
“Allah bu tür acılar bizlere bir daha yaşatmasın

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya’nın Doğanşehir ilçesine Koordinatör Vali olarak atanan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ilçede vatandaşların mağduriyetlerini gidermek, temel ihtiyaçlarını ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına devam ediyor.

İlçe merkezine kurulan konteyner kenti ziyaret eden Vali Şimşek, depremzedelerle sohbet ederek çocuklarla da yakından ilgilendi. 

Burada açıklamalarda bulunan Vali Şimşek, ilçeye 14 farklı noktaya konteyner kent kurulacağını söyledi. İlçede bulunan yapıların yarısının yıkık olduğunu ifade eden Vali Şimşek “6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden birisi de Malatya ve diyebilirim ki Malatya’nın en çok etkilenen ilçesi de Doğanşehir. Şöyle ki Doğanşehir’de 14 bin yapı stoğu var ve bu yapı stokunun neredeyse yüzde 50’si ya yıkık ya acil yıkılacak ya da ağır hasarlı. Yine 142 vatandaşımızı da Doğanşehir’de kaybetmiş durumdayız. Bizler de ilk günden itibaren devletimizin gücüyle, milletimizin desteği ile hayırseverlerimizin katkıları ile yaraları sarmaya ve vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz ve depremin izlerini silmeye çalışıyoruz” dedi.

İlçede enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Şimşek “Geldiğimiz noktada enkaz kaldırmalar devam ediyor yine konteyner kent kurmaya çalışıyoruz. Şu anda da kurulmakta olan konteyner kentimizin içerisindeyiz. Bu konteyner kent Sancaktepe Belediyemiz, hayırsever vatandaşlarımızın, Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesinin katkıları ile kurulmakta. Şu ana kadar 84 ailemizi konteyner kente almış durumdayız ve yaklaşık 405 vatandaşımız konteyner kentte konaklamakta. Bu konteyner kentte tabi ki sosyal donatılar var sağlık ünitesi, derslikler, mescit, kütüphane, çocuk oyun alanı, kuaförü, berberi ile sıcak yemek noktası ile her yönüyle komplike bir merkez oluyor inşallah. Toplamda 350 konteyner ve 350 ailemiz olacak burada. Bunun dışında kırsal nüfusun yoğun olduğu köylerde de konteyner kentler kuruyoruz. Bunun için hazırlıklarımız devam ediyor. 14 köy ve noktada daha planlıyoruz konteyner kenti. 2 bin 260 konteyner daha ilave olacak böylelikle 2 bin 610 konteynere ulaşacağız. Bu konteynerlerin yaklaşık bini hayırsever vatandaşlarımız tarafından karşılanacak.” ifadelerini kullandı.

Çalışmalarda emeği geçenlere de teşekkür eden Vali Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Büyük bir dayanışma ve yardımlaşma sergilediğimiz bu günlerde gece gündüz fedakârca çalışan mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Allah bu tür acılar bizlere bir daha yaşatmasın ve bu depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız da Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun, geçmiş olsun.”

Anahtar Kelimeler: “Allah acılar bizlere yaşatmasın"
Yorumlar (0)

“MUHSİN YAZICIOĞLU DARÜŞŞİFA KÜLLİYESİ” İÇİN PROTOKOL İMZALANDI…

Başkan Özdemir, Demirağ OSB’yi Türkiye’nin Sanayi Merkezlerine Tanıtacak

Sivas’ta “Beyaz Yürüyüş”

Sivas TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NİN YENİ EVLİLERE ÇEYİZ DESTEĞİ SÜRÜYOR…

VİDEOLU HABER - Üretici Kadınlar Ve İkinci El Eşya Pazarı Açıldı...

KOBİ Tanımı Güncellendi, STSO Başkanı Zeki Özdemir'den değişikliğe destek

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan Sivas Ticaret Borsası’na Ziyaret

Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim!

Başkan Uzun’dan Kızılırmak Kanalındaki Palplanş Uygulamasına Yakından İnceleme

Sivas İl Genel Meclisi’nden 2025 Yatırım Programına Tam Destek

Sivas Valisi Şimşek’ten Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

  • Çarşamba 25.4 ° / 22.4 ° Güneşli
  • Perşembe 25.2 ° / 22.4 ° Güneşli
  • Cuma 25.9 ° / 22.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Trabzonspor 2 2 0 0 2 6
6.Göztepe 2 1 0 1 3 4
7.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
14.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0