Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Mustafa Nurullah Albayrak, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet yolunda attığı en önemli adımlardan biri olan 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi, milli iradenin şahlanışı, esarete karşı onurlu duruşun ilanıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, vatanın dört bir yanından gelen temsilciler, Sivas’ta “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek, Türk milletinin hür ve bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya haykırmıştır.
Sivas Kongresi; manda ve himayenin reddedildiği, milli birliğin tesis edildiği, millet egemenliğine dayalı yeni bir devletin temellerinin atıldığı tarihi bir dönüm noktasıdır.
Bugün bizlere düşen görev; 4 Eylül’de yakılan istiklal meşalesini aynı kararlılık ve inançla geleceğe taşımak, milli birlik ve beraberliğimizi her daim korumaktır.
Bu vesileyle, Sivas Kongresi’nin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 4 Eylül Sivas Kongresinin 106. yılını kutluyorum” dedi.