AKYILDIZ DAP İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ.

AKYILDIZ DAP İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız; Sivas´ın Doğu Anadolu Projesi´ne dahil edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız; Sivas´ın Doğu Anadolu Projesi´ne dahil edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sivas´ın proje kapsamına alınmasına ilişkin önerilerinin dikkate alındığını belirten Akyıldız, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Akyıldız, şu ifadeleri kullandı:

?1 Mart 2016 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu´nda Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi yani DAP bütçesi hakkında yapmış olduğum konuşmada; Cumhuriyet Halk Partisi´nin iktidar ortağı olduğu 49. Hükümet döneminde 27 Kasım 1992 tarihinde Sivas´ın Doğu Anadolu Projesi kapsamına alındığını fakat mevcut iktidar tarafından 3 Haziran 2011 tarihinde proje kapsamından çıkarıldığını belirtip, yapılan bu uygulamanın doğru olmadığını, Sivas´ımızın tarım ve hayvancılık kenti olması sebebiyle bu projeye tekrar dâhil edilmesini önermiştim.  Şayet bu yapılamıyorsa Sivas´a ayrı bir proje yapılmasını Sayın Kalkınma Bakanı nezdinde hükümete önermiştim. Bugün geldiğimiz noktada mutlulukla görüyorum ki bu önerimiz mevcut iktidar tarafından dikkate alınarak 06.06.2016 tarih ve 2016/8870 sayılı kararname ile Sivas´ımız tekrar Doğu Anadolu Projesi kapsamına alınmıştır. Sivas´ımız adına yapmış olduğum bu yapıcı muhalefeti ve önerileri dikkate alarak değerlendiren ve emek veren herkese Sivaslı bütün hemşehrilerim adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.?