Aileler, Şehit Polislerin Mezarlarını Gül Suyu ile Yıkadı

Çanakkale Zaferi´nin 101. yıldönümü ve Şehitler Anma Günü dolayısı ile tüm yurtta olduğu gibi Sivas´ta da tören düzenlendi.

18.03.2016 21:26:17 3574 0
Aileler, Şehit Polislerin Mezarlarını Gül Suyu ile Yıkadı

Aileler, Şehit Polislerin Mezarlarını Gül Suyu ile Yıkadı

Çanakkale Zaferi´nin 101. yıldönümü ve Şehitler Anma Günü dolayısı ile tüm yurtta olduğu gibi Sivas´ta da tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferi´nin 101. yıldönümü ve Şehitler Anma Günü dolayısı ile tüm yurtta olduğu gibi Sivas´ta da tören düzenlendi. Şehitlikteki anma programında şehit polisler  Ömer Güney ve Kenan Ardıç´ın aileleri şehitlerin mezarlarını gül suyu ile yıkadı.

Yukarı Tekke´de bulunan şehitlikte düzenlenen törende Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral  Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkan Vekili  Erdal Karaca, Muharip Gaziler Derneği ile Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği çelenginin sunulması sonrası saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunmasının ardından askerler şehitler için saygı atışı yaptı. Vali Alim Barut şeref defterini imzaladıktan sonra il protokolü ve vatandaşlar askeri ve polis şehitliğini ziyaret ederek dua okudu ve kabirlere karanfil bıraktı.

Şehitlerin kabri başında dua eden şehit yakınları da duygusal anlar yaşadı. Kabirlerde bulunan oğullarının fotoğrafını özenle silen şehit anneleri gözyaşlarını tutamadı. Yapılan duada vatanın birlik ve beraberliği ile terör belasından kurtulması için eller semaya kaldırıldı.  Polis şehitliğinde ise son şehitler Kenan Ardıç,  Ömer Güney ve Muhammed Onur Demir´in yakınları şehitleri için bol bol dua ederken şehit polis Kenan Ardıç´ın babasının oğlunun mezar taşını öptüğü gözlendi.

ŞEHİT AİLELERİ, MEZARLARI GÜL SUYU İLE YIKADI

Gözyaşlarını tutamayan acılı anne ve babalar çocuklarının mezarlarını gül suyu ile yıkadı. 1,5 ay önce şehit olan özel harekat polisi  Ömer Güney´in annesi Sevil ve babası Sami Güney ile yine 2 ay önce şehit olan özel harekat polisi Kenan Ardıç´ın annesi Zeliha ve babası Cemal Ardıç, şehitlerin kabirlerinin güzel kokması için gül suyu döktü.

Tören Atatürk Kültür Merkezi´nde devam etti.  Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından cephede yaralıların tedavi edilmesi canlandırıldı. Burada bir öğrencinin söylediği uzun hava dinleyenleri duygulandırdı. Daha sonra ise  Çanakkale Zaferi´ni anlatan programa geçildi.

´BENİM OĞLUM ÇANAKKALE NESLİNDEN´

Piyade Yüzbaşı  Volkan Arslan tarafından  Çanakkale Savaşı´nın askeri yönden analizinin yapıldığı törende duygusal bir konuşma yapan şehit özel harekat polisi Kenan Ardıç´ın babası Cemal Ardıç, şunları kaydetti: "Bugün Sur´da, Silopi´de, Cizre´de ve İdil´de şehit olmaktan mutluluk duyacak olan evlatlarımız bundan 101 yıl önce düşmana cepheyi dar etmiş  Çanakkale şehitlerimizden hiçbir farkı yoktur. Çanakkale´de tamamı şehit olan 57. Alay´ın bir neferiydi benim evladım. Onun için Allah vardı, korku yoktu. Benim evladım Seyit onbaşı ve  Kınalı Hasan´dı. Zalimi gördü mü duramaz, zulmün karşısında eğilemezdi. Başını eğmedi, vatanı kimsenin çıkarı için feda etmedi. Allah, bayrak, vatan ve ezan için gözünü kararttı. O Asım´ın ve  Çanakkale neslindendi.?

´BU TOPRAKLARI KİMSEYE VERMEYE NİYETİMİZ YOK´

Vatan topraklarını kimseye vermeyeceklerini vurgulayan Ardıç, ?Hiç kimse unutmasın ve umutlanmasın, bu vatan toprağına göz diken hainler boşuna hayallere dalmasın. Evlatlarımızın kanını helal ettiğimiz bu toprakları kimseye ama kimseye vermeye niyetimiz yoktur.? ifadelerini kullandı.

Törene Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral  Fatih Celaleddin Sağır, CHP  Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkan Vekili,  Erdal Karaca ile askeri ve mülki erkan katıldı. Daha sonra ise Ulu Cami´de şehitler için mevlit okutuldu.

Yorumlar (0)

Meclisi toplantısında yapılan gençlik ve spor yatırımlarını anlattı.

STSO, Üyelerini Sahte Belge Riskine Karşı Bilinçlendiriyor

(VİDEOLU HABER) 2026 YILI YAKACAK YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

Sivas’ın Geleceği İçin Güç Birliği

Sivas Kent Konseyi Başkanı A. Necip Günaydın’ın Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Yayınladığı Anma Mesajı

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

  • Çarşamba 10.4 ° / 0.7 ° Güneşli
  • Perşembe 13 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 13.5 ° / 3.3 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7