Aile Hekimleri İş Bıraktı

Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerine yönelik düzenlemesini protesto eden aile hekimleri, dün 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sivas’ta İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasının önünde toplanan aile hekimleri, düzenlemeye tepki gösterdi

SAĞLIK 13.12.2014 05:12:50 1581 0
Aile Hekimleri İş Bıraktı

Aile Hekimleri İş Bıraktı

Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerine yönelik düzenlemesini protesto eden aile hekimleri, dün 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sivas’ta İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü binasının önünde toplanan aile hekimleri, düzenlemeye tepki gösterdi

Sivas’ta aile hekimleri Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesine tepki gösterdi. Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde toplanan hekimler, düzenlemeyi protesto etti. Hekimler ve aile hekimliği çalışanları eyleme üzerinde; “Nöbete hayır” , “Tapu memuru olmak istiyorum”, “Hemşireyim yetmiyorum, klonlanmak istiyorum” yazan döviz ve pankartlarla destek verdi. Türk Tabipler Birliği, AHEF, Türk Sağlık Sen, SES, Sağlık Hak-Sen ve Sivas Aile Hekimleri Derneği adına basın açıklaması yapan Dr. Ömer Faruk Güzelimdağ, aile hekimliği çalışanları üzerine yapılan baskıların dayanılmaz hale geldiğini söyledi. Güzelimdağ, “Aile hekimliği çalışanları üzerine yapılan baskılar artık dayanılmaz hale gelmiştir. Aile hekimlerinin eğitimi için nöbet düzenlemesi yapıyoruz’ diye başlayan süreç, ‘Aile hekimlerine acilde ihtiyacımız var’ şeklinde devam etmiş, ‘Nöbetsiz sağlık sistemi olmaz’ şekline dönüşerek, son olarak da ‘Aile hekimleri aileler ile daha çok bir araya getireceğiz’ şekline dönüşmüştür” dedi.

“SORUMLUSU AİLE HEKİMLERİ DEĞİL”

Sağlık Bakanlığının bu konuda gerekçeleri gizlemeye çalıştığını savunan Güzelimdağ,  asıl sorunun ‘teşvik edilmiş acile başvuru’ sorunu olduğunu belirterek, bu sorunun sebebi ve çözümünün aile hekimleri olmadığını söyledi. Güzelimdağ, “Bu sorun bahane edilerek aile hekimliği uygulaması bitirilmek istenmektedir. Hastane acillerine başvuruyu teşvik eden bizzat Sağlık Bakanlığımızdır. Sorunu gerçekten çözmek için hiçbir çözüm, proje üretemeyen bakanlık, en kolay yol olarak aile sağlığı merkezlerini acil gibi göstermeye çalışarak halkımızı yanıltmaktadır. Aile Sağlığı Merkezleri, koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik vererek halkımızın geleceği için çalışan merkezlerdir. Herkesin kendi aile hekiminden hizmet alması prensibi yerine, nöbetçi hekimden hizmet alınmasının getirilmesi, aile hekimliği uygulamasını bitirerek, bu yerlerin aile sağlığı merkezi olma özelliğini kaybettirecektir. Bu şekilde sağlık ocağı sistemi tekrar getirilmek istenmektedir.” İfadelerini kullandı.

“GELECEKTEN UMUDUMUZU KESTİK”

Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının gelecekten umudunu kestiğini belirten Güzelimdağ, şu ifadeleri kullandı: “Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları artık gelecekten umudunu kesmiştir. 20 bin aile hekimine ve 20 bin aile sağlığı çalışanına daha ihtiyacım var diyen bakanlık, acaba mevcut aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının sistemden kaçış için yollar aradığının farkında değil midir?

Aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına haftada 6 gün, günde 12 saatten, ayda 300 saat çalışma süresi getirmek isteyen bakanlık, bu çalışma sürelerinin uluslar arası çalışma kanunlarına, insan haklarına ve Anayasamızın dinlenme hakkına aykırı olduğu bilinmekte midir? Biz aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak Aile Hekimliğine, Sağlık Bakanlığından daha fazla önem veriyoruz ve iyi bir aile hekimliği uygulamasına sahip olmak için herkesten daha fazla çalışıyoruz. Aile hekimliği uygulamasını bitirenler ileride ‘Sağlık sistemine ihanet edenler’ olarak anılacaktır. Biz bu ihanetin içinde olmayacağız. Biz halkımızın sağlığının daha iyi takip edilebilmesi ve Aile Hekimliğinin bitirilmemesi için tüm Türkiye’de 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz.

Bu eylemi sesimizi duyurmak, halkımızın sağlığına sahip çıkmak için yapıyoruz. Bebeklerimiz sağlıklı doğsun, sağlıklı büyüsün, aşıları eksiksiz olsun, gebelerimiz aile hekimleri tarafından takip edilsin. Yaşlılarımızın dertlerini aileden biri olarak gördükleri aile hekimlerine anlatabilsin diye yapıyoruz.”

Güzelimdağ, ayrıca bugün Ankara’da ülke genelinden aile hekimlerinin katılımı ile miting yapılacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler: Aile Hekimleri İş Bıraktı
Yorumlar (0)

"Oy deposu olarak görülmekten bıktık"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

SBTÜ Akademisyenleri Altınyayla’da Çiftçilerle Buluştu, Tarımsal Bilgi Paylaştı

Sivas Üniversiteleri, Avrupa Birliği Destekli BTTwin Projesi Kapsamında Milano’da Bir Araya Geldi

Sivas Numune Hastanesi’nden Multidisipliner Başarı: 26 Haftalık Üçüz Doğumu

Vali Şimşek’ten Akıncılar’da Seraya Ziyaret: Salatalık Hasadı Yaptı

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrencilerinden Geleceğin Kampüsüne Yönelik Vizyoner Projeler

Sivas’ta Koruyucu Aile Bilinci İçin Anlamlı Panel

Kenan Çarboğa’dan Rektör Şengönül’e Anlamlı Ziyaret

SİVAS İTFAİYESİ, HATAY’DAKİ ORMAN YANGINLARINA DESTEK VERİYOR

( VİDEOLU HABER ) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN YENİ EVLENEN ÇİFTLERE 20 BİN TL DESTEK

Özçoban'a Sivasspor Başkan Vekilliği Görevi

  • Cumartesi 20 ° / 5.7 ° false
  • Pazar 24.5 ° / 6 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 7.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2