Sivas, Adem Uzun’la makus talihini yendi

Yerel seçimlerin ardından oyların yüzde 43.3’ünü alarak Sivas Belediye Başkanı seçilen Dr. Adem Uzun, aradan geçen süre zarfında hayata geçirdiği projelerle ve devam eden çalışmalarla adeta şehrin kaderini değiştirdi.

GÜNDEM 8.11.2025 11:03:00 876 0
  Sivas, Adem Uzun’la makus talihini yendi

 

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından oyların yüzde 43.3’ünü alarak Sivas Belediye Başkanı seçilen Dr. Adem Uzun, aradan geçen süre zarfında hayata geçirdiği projelerle ve devam eden çalışmalarla adeta şehrin kaderini değiştirdi. Ortak akıl ve istişare anlayışıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında şehrin makus talihini yenmesini sağlayan Uzun, 7’den 77’ye her kesimin takdirini kazandı.

 

SİVAS’IN HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR 

Sivas’ın Kızılelması Kızılırmak Projesinde çalışmalar devam ediyor. Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, proje kapsamında devam eden altyapı ve bağlantı yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

Bölgedeki çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Uzun, Kızılırmak Projesi’nin Sivas’ın geleceğine yön verecek en önemli yatırımlardan biri olduğunu vurguladı. Uzun, “Projemiz tamamlandığında Kızılırmak kıyısı sadece Sivas’ın değil, bölgenin de cazibe merkezi haline gelecek. Vatandaşlarımızın sosyal yaşamına, turizme ve şehir estetiğine önemli katkılar sağlayacak” dedi.

Proje kapsamında, Sivas’ın doğal güzellikleri korunarak, sosyal, kültürel ve sportif yaşam alanlarına yer verilecek.  Bölgede yeşil alan düzenlemeleri, sürdürülebilir çevre planlaması, bisiklet ve yürüyüş yolları, açık hava etkinlik alanları, seyir terasları gibi birçok donatı Sivaslılarla buluşacak.

 

HALKLA İÇ İÇE BAŞKAN 

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, bulduğu her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.  

Uzun, Fatih Mahallesi Fetih Caddesi’nde faaliyet gösteren esnafları ziyaret ederek hayırlı işler, bereketli kazançlar diledi. 

Ziyaretleri sırasında vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Uzun, her zaman esnafın yanında olduklarını ifade etti. Okul çıkışı karşılaştığı öğrencilerle de sohbet eden Uzun, gençlere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek bazı tavsiyelerde bulundu.

 

 

KAYIP KAÇAKLA MÜCADELE SÜRÜYOR

 

Göreve gelir gelmez şehrin en önemli sorunu olan su problemine neşter vuran Uzun başkanlığındaki yönetim,  kayıp-kaçakla mücadeleye tam gaz devam ediyor. 

Uzun, uzun yıllardır bakım ve onarım görmeyen, Sivas’ın en eski depolarından biri olan Kılavuz Mahallesi Su Deposunda incelemelerde bulundu. Kayıp-kaçak oranının yüksek olması nedeniyle depoda bazı bölümlerde çökmeler meydana geldiğini belirten Uzun, deponun kullanım ömrünü tamamladığını ifade etti. 

Çayboyu Mahallesi’ne yeni bir su deposu kazandıracaklarını söyleyen Uzun, “2026 yılı yatırım programı kapsamında Kılavuz ve Çayboyu Mahallelerimiz ile Organize Sanayi Bölgesi’nin su sorununu kalıcı şekilde çözüme kavuşturacağız” dedi.

 

ATIL DURUMDAKİ BİNALAR YENİDEN HİZMETE KAZANDIRILIYOR 

 

Yenişehir Mahallesi’nde uzun süredir atıl durumda bulunan Sivas Belediyesine ait Hanımlar Kültür Merkezi binasında tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Uzun, binanın yeniden hizmete kazandırılmasının önemine vurgu yaparak "Kamu kaynaklarını verimli şekilde değerlendiriyor, atıl durumdaki alanları yeniden halkımızın hizmetine sunuyoruz. Tadilatın ardından binamız, mahallenin sosyal ve kültürel hayatına değer katan önemli bir buluşma noktası olacak" dedi.

 

 

 

SU DEPOLARI YENİLENİYOR 

 

Sivas Belediyesi, suda kayıp-kaçağı önlemek ve vatandaşlara daha sağlıklı, kesintisiz içme suyu ulaştırmak için altyapıyı güçlendirirken su depolarını da yeniliyor. 

 Bu kapsamda SİBESKİ ekipleri, Türk-İş İçme Suyu Deposunu tamamen yenilenerek sağlıklı ve modern bir görünüme kavuşturdu. 

 

 

ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRASINA YAKIŞIR ORTAM OLUŞTURULDU

Sivas Belediyesi tarafından Yukarı Tekke Garnizon Şehitliği’nde gerçekleştirilen zemin iyileştirme ve çevre düzenleme çalışmalarıyla şehitlerimizin aziz hatırasına yakışır bir ortam oluşturuldu. 

Tamamlanan çalışmaların ardından Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Garnizon ve 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeynel Abidin Alptekin, il protokolü ve şehit aileleri Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti. 

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından aziz şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakıldı. 

 

 

METRUK YAPILAR YIKILIYOR 

Sivas Belediyesi şehir genelinde çevreye rahatsızlık veren, güvenlik riski oluşturan metruk yapıların yıkım çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.  

Bu kapsamda Kızılırmak Mahallesi’nde 19 yıldır inşaat halinde kalan imara aykırı metruk yapı, ekipler tarafından yıkıldı. Mahalle sakinlerini rahatsız eden, kötü amaçlı kişilerin kullanımına açık olan bu yapının ortadan kaldırılmasıyla vatandaşlar rahat bir nefes aldı. 

 

 

SİVAS SAAT KULESİ YENİDEN YÜKSELDİ

 

1803 yılında Alaaddin Paşa tarafından inşa edilen ve yaklaşık 150 yıl boyunca Sivaslılara zamanı bildiren Sivas Kalesi’ndeki Saat Kulesi, aslına uygun şekilde yeniden inşa edildi. 

Tamamlanan projeyi yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi alan Başkan Dr. Adem Uzun, “Şehrimizin tarihine, kültürüne ve kimliğine sahip çıkıyor; geçmişin izlerini geleceğe taşımaya devam ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Sivas makus talihini yendi
Yorumlar (0)

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

  • Cumartesi 20.6 ° / 8.1 ° Güneşli
  • Pazar 19.5 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.1 ° / 7.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
14.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4