ÖZDEMİR, KİRA ARTIŞLARI ESNAFIMIZI ZORA SOKACAKTIR.

BAŞKAN ZEKİ ÖZDEMİR, VAKIF İŞYERLERİNDEKİ KİRA ARTIŞ ORANINA TEPKİ GÖSTERDİ

GÜNDEM 23.11.2023 00:53:00 3218 0
 ÖZDEMİR,  KİRA  ARTIŞLARI ESNAFIMIZI ZORA SOKACAKTIR.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)Kasımayı meclis toplantısında konuşan Başkan Zeki Özdemir, önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerinin başında,Gazze’de yaşanan insanlık dramını kınadığını belirten Özdemir, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

Başkan Zeki Özdemir,mülkiyeti STSO’ya ait olan ve bankalar caddesine bulunan arsa hakkında ne karar verilecekse STSO meclisinin alacağı karar doğrultusunda hareket edeceklerini vurguladı. Arsanın, STSO’nun8 bin üyesine ait olduğunu hatırlatan Özdemir, üyelerimizin verdiği yetkiyle sadece bize karar vermek düşüyor ifadelerini kullandı. 

“Esnafımızın yanında olacağız! ”

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait vakıf taşınmazlarındaki kira artışının günümüz ekonomik koşullarına göre yapılmadığını belirten Özdemir, kiralara yapılan %120 artışa tepki göstererek esnafa ağır bir yük getireceğini söyledi. 

Başkan Zeki Özdemir, “Biliyorsunuz, her yıl Aralık ayı geldiğinde vakıf, işyeri ve dükkânlarında kira artışıyapılıyor. İş yeri kira zam oranı, Tüketici Fiyat Endeksi 'ne göre %55’tir.Vakıfların kira bedellerini kanuni düzenlemenin üzerinde %120 olarak artırmasını eleştiriyoruz. 

Mensuplarımızın menfaatlerini en üst düzeyde korumak ve kollamak bizim asli görevimizdir.8 Bin üyemizin başkanı olarak, gerek Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekse yetkililerine meclis kürsümüzden sesleniyorum, ülkemizin içinde bulunduğuşu ekonomik buhranda, Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kira artış oranını yasal sınırdan değil de, yasal aralığın iki katından daha fazla bir oranda artırmasını asla kabul etmiyoruz.Bu konuda bir an evvel günümüz ekonomikkoşullarına uygun düzenleme yapılmasını üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Üretim, İstihdam, Yatırım İçin Bankalarımız Ellinde Ne İmkân Varsa Kullansın

Bankaların ellerindeki tüm imkânları seferber etmelerini isteyen Başkan Zeki Özdemir, “Üyelerimizin bankalara yönelik şikâyetleri artıyor.Banka kredilerine ulaşmak zorlaştı.Talepler karşılanmıyor veya çok yüksek maliyetler çıkarılıyor.Üretim, istihdam ve yatırım için bankalardan daha duyarlı veyapıcı bir yaklaşım göstermelerini talep ediyoruz” dedi.

Turizmde Sivas’ın Hızına Yetişin

Bir projelerinin daha hayata geçtiğini aktaran başkan Zeki Özdemir, “Ulaşılabilir Sivas hedefimiz kapsamında, Sivas’ımızın turizmde daha iyi tanıtılabilmesi için “Turizmde Sivas’ın Hızına Yetiş” isimli projemiz Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından destek kapsamına alınmıştır. 

Projemiz doğrudan ve dolaylı olarak turizm sektörüne hizmet eden üyelerimiz için hazırlanmıştır. Tanıtım, eğitim, danışmanlık ve rehberliği kapsamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

(VİDEOLU HABER) Kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz

STSO’dan Kardeş Ülke Azerbaycan’a Ekonomik ve Ticari Güç Birliği Ziyareti

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPORA 4 MİLYON TL DESTEK…

Sivas Ticaret Borsası ile KOSGEB Sivas İl Müdürlüğü İş Birliğiyle Bilgilendirme Toplantısı

KERKÜK’TE TÜRKMENLER ZAFER İSTİYOR

SOYLU'YA SEVGİ SELİ

(VİDEOLU HABER) Selçuklu'dan Günümüze Eğitim Şehri Sivas

  • Çarşamba 16.4 ° / 6.9 ° false
  • Perşembe 19.2 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3