Sivas İl Müftüsü Remzi Pehlivan; Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilere yönelik düzenlenen Gençlik Buluşmaları ve Sohbet Programının konuğu oldu.
İl Müftülüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen program çerçevesinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadıburhanettin Erkek Yurdunda öğrencilerle buluşan Pehlivan; Ramazan ayı üzerine sohbet gerçekleştirdi.
Ramazan ayının diğer aylara kıyasla daha faziletli olduğunu dile getiren Pehlivan; “Ramazan ayında yapılacak en kıymetli ibadetlerin başında oruç, namaz ve zekat ibadeti geliyor. Bu ayda yapılan ibadetler, diğer aylara göre fazileti ve mükâfatı daha fazla verilen bir aydır. Bu ayda okuyacağımız ve üzerine tefekkür edeceğimiz Kur'an-ı Kerim tilavetleri ibadetlerimize ayrı bir tat ve ahiretimiz için ise yoldaş olacaktır. Ramazan ayı nasıl diğer aylara kıyasla daha önemli ve faziletli ise insanın ömründe de gençlik dönemi o denli önemlidir. Gençlik gibi bir hazineye sahip olan sizlerin bu döneminizi en yararlı ve verimli şekilde geçireceğinize inanıyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 yılı Ramazan temasını "Ramazan ve Doğruluk" olarak belirlediğinin altını çizen Pehlivan; “Ramazan ve Doğruluk konusunun ele alınışı, önce bireysel sonra da toplumsal hayatımızın huzura ve mutluluğa ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Birlik ve beraberliğimizi, ailevi ve toplumsal dayanışmamızı güçlendirici çalışmaların hayata geçirilmesine zemin hazırlayacaktır” diye konuştu.HUZURUN VE MUTLULUĞUN KAYNAĞI
Aslında huzurun kaynağı dedikodu ve iftira gibi kötü huylardan uzak durmak, sevgi, saygı ve hoşgörüyü ön planda tutmak, dilini, kin, öfke ve nefrete değil; sevgi ve saygıya dayandırmaktır.
İnsan mutlu olmak istiyorsa, hayata pozitif yönden bakmalıdır. Aslında toplumları çökertip, huzuru bozanlar, içimize ayrılık tohumlarını atanlar ve fitne ateşini körükleyenlerdir.
Dedikodu ve iftira, insanın alına sürülen kara bir lekedir! Başkalarının ayıbını araştıran kimseler, kendi kusurlarını göremezler. Hâlbuki kendi kusurları ile meşgul olanlar başkalarının kusurlarını araştırmazlar.
Peygamber (sav) Hz. Aişe ile evlerinin önünde sohbet ettikleri sırada önlerinden Safiye isminde bir kadın geçiyordu. “Ya Rasulallah şu bayanın boyu ne kadar dakısa” dedi
Hz. Peygamber ((sav);
– " Sus ya Âişe! Öyle bir söz söyledin ki, eğer o söz denize karışsa idi onun suyunu bozardı" buyurdu.
Hz. Âişe “Ama ben onda olan bir durumu söyledim” dedi. Hz. Peygamber(sav);
“Eğer onda olmayan bir şeyi söylemiş olsaydınız, yalan söylemiş, iftira atmış olurdunuz. Allah'a ve ahret gününe inanan, ya hayır söylesin ya da sussun." Buyurdular. (Buhârî, Edeb 31,
Burada bir gönül adamının şu güzel sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum. O diyor ki;
“Ortası delik heybeyi boynuma takarım. Bu heybenin bir gözü önde, diğer gözü arkamda, insanlara bakarım. Onlarda gördüğüm kötü özellikleri arka göze, varsa güzel huyları alır, ön göze atarım ve hep ona bakarım”
Peki, bizler ne yaparız? Bir insanda 99 iyi tarafı olsa da bunun içinden cımbızla çekerek bir tek kötülüğü gündeme taşırız.
Hangi fikir ve düşünceye sahip olursanız olunuz, bu gün daha çok birlik ve beraberliğe, mutlu yaşamaya ihtiyacımız vardır.
Günlük hayatımızda birçok sıkıntılarımız olabilir. Ama her şeye rağmen insan mütevazı, hoşgörülü, sabırlı, bağışlayıcı, birleştirici, eleştirilere açık olmalıdır.
Her duyarlı insan, konumu, makamı ne olursa olsun, yıkıcı, yıpratıcı, Milli birliğimize zarar verecek her türlü eylemlerden uzak durmalıdır.
Bunun sonucunda ise huzurlu olur, hayata pozitif bakar ve mutlu yaşar,