Tarih: 16.12.2019 21:10

Gündemde Tutmalıyız

Facebook Twitter Linked-in

Naci Yıldız/Özel Haber

Sivas Ticaret ve Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken’in başlattığı istihdam seferberliği çalışmaları neticesinde oluşan sinerji ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın açıkladığı Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´ne (OSB) özel teşvik verileceği yönündeki müjdeye ilişkin kararnamenin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Sivas’ın yatırım teşvikleri konusunda 6. Bölge’ye alınması konusunda seferberlik başlatan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, şehrin vekilleri, bürokratları, valisi ve belediye başkanı ile konunun takip edildiğini ifade ederek, kararnamenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmasının beklendiğini söyledi.

Yatırımcılar açısından 6. Bölge teşviklerinin önemine dikkat çeken Başkan Eken, “Yatırımcılar bir bölgeyi tercih ederken birçok açıdan inceleme yapıyor. Bunların başında da teşvikler geliyor. Sivas tekstilde 4. Bölge kapsamına alındı ve birçok fabrika bizimle iletişime geçti. Bazıları yatırım kararı aldı. Demirağ OSB’nin 6. Bölge teşviklerinden faydalanacağını Sayın Cumhurbaşkanımız Sivas’ta açıkladı. Bizler de Cumhurbaşkanımızın kararnameyi imzalamasını bekliyoruz. Kararname yayımlandıktan sonra yatırım için çalışmalarını başlatacağını belirten firmalarımız var. Bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde Ankara’da konuyu gündemde tutarak kararnameyi hızlandırmamız gerekiyor. Aksi halde yatırımcılar başka bölgeleri tercih edecektir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —