Bilim ve Teknoloji Üniversitesi sahaya indi

Savunma sanayisi ve tarım teknolojileri alanlarına ihtisaslaşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi bu yıl ilk kez lisans öğrencilerini ağırlayacak.

EĞİTİM 2.06.2022 10:42:00 4141 0
 Bilim ve Teknoloji Üniversitesi sahaya indi

Sivas’ta 3 yıl önce resmen kurulan ve iki yıldır doktora ve yüksek lisans öğrencilerini kabul eden Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, bu yıl ilk kez lisans öğrencilerini kabul edecek. Türkiye’nin önce gelen havacılık ve savunma sanayisi kuruluşları ile iş birliği yapan üniversite, öğrencilerine bu alanlarda iş bulma imkanı sunuyor.

Savunma sanayisi ve tarım teknolojileri alanlarında ihtisaslaşan üniversite bu yıl, Tarım Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine öğrenci kabul edecek.

Türkiye’nin en genç üniversitelerinden birisi olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mesleklerin ve fakültelerin tanıtımı için Sivas Tarihi Kent Meydanında “Şehir Buluşması” gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşü ile başlayan programa Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, rektör yardımcıları, fakülte dekarları, akademisyenler ve yüksek lisans öğrencileri de katıldı. Etkinlikte kurulan fakülte stantlarında öğrencilere ve velilere üniversite ve sağlanan iş imkanları hakkında bilgiler veridi.

Burada konuşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayisi kuruluşlarında öğrencilerine iş imkanı sağladıklarını ifade edip, “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Şehir Buluşmaları çerçevesinde Tarihi Kent Meydanında stantlarımızı açtık. Tarım Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi stantları açıldı. Temel amacımız, bu yıl lisans eğitimine başlayacak adaylarımızın meslekleri ve üniversitemizi tanımalarıdır. Üniversitemiz 2 yıl önce lisans eğitimine başladı. Avunma sanayi ve tarım teknolojileri alanında ihtisaslaşması, uzmanlaşması ön görülen bir üniversitedir. Bu çerçevede özel şirketlerle anlaşmalar yaptık. Yüksek lisans yapan öğrencilerimiz buralarda çalışmaya başladı. Bu geliştirdiğimiz yeni eğitim modeli ile öğrencilerimizin ülkemizin en önce gelen havacılık ve savunma sanayisi şirketlerinde iş bulma imkanı buldular. Bu üç standımızda sürekli araştırma görevlilerimiz ve idari personellerimiz bulunmakta. Hem gençlere hem ailelere meslek ve üniversitemizin tanıtımını gerçekleştirirken yeni kurulan üniversitemizin gelecekteki planlamaları hakkında da bilgiler verilmektedir.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler: Bilim Teknoloji Üniversitesi sahaya
Yorumlar (0)

(VİDEOLU HABER) 2026 YILI YAKACAK YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

Sivas’ın Geleceği İçin Güç Birliği

Sivas Kent Konseyi Başkanı A. Necip Günaydın’ın Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Yayınladığı Anma Mesajı

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

  • Salı 4.5 ° / -2.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.4 ° / 0.7 ° Güneşli
  • Perşembe 13 ° / 3.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7