81 yıl sonra Ankara’ya bağlandı

Sivas’ta bulunan TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğünün kapatılarak, işletmenin Ankara’da kurulan TÜRASAŞ’a bağlanmasına tepki geldi

GÜNDEM 4.03.2020 16:22:00 2040 0
81 yıl sonra Ankara’ya bağlandı

Sivas’ta bulunan, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürlüğünün kapatılarak, işletmenin Ankara’da TÜRASAŞ’a bağlanmasına tepki geldi.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Sivas Şube Başkanımız İbrahim Ballı, TÜDEMSAŞ’ın Ankara’da kurulan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketine bağlanmasına tepki gösterdi. Ballı, alınan kararla Sivas’ın yok sayıldığını ileri sürüp, “TÜDEMSAŞ’ın üretim kapasitesinin artırılarak yeni istihdam oluşturmasını, yerli ve milli üretim merkezlerinden birisi haline gelmesini beklerken adım adım küçültülerek adım adım özelleştirme zemininin hazırlandığını görüyoruz. Sivaslının, STK ve Siyasilerin tepkilerine rağmen kararın çıkarak resmileşmesi Sivas’ı ve Sivaslıyı yok saymaktır. Bu yanlıştan mutlaka dönülmelidir” dedi.

“Özelleştirilmek mi isteniyor”

Ballı “TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜVASAŞ’ın tek bir çatı altında toplanması son derece yanlış bir karardır. Buralar üretim yapan gelişmeye açık yerlerdir. Eğer karar mekanizmalarını uzaklaştırırsanız, araya bürokratik engeller koyarsanız ne yazık ki sonuç üretimin azalmasına, kapasitenin azalması ve istihdamın azalmasına neden olacaktır ki bir süre sonrada özelleştirmeye yani satılmaya müsait ortam oluşturacaktır.” Şeklinde konuştu.

Resmi gazetede yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Mart tarih ve 2186 sayılı kararı ile TÜDEMSAŞ ve diğer kurumların genel müdürlüklerinin kapatılarak işletmeler merkezi Ankara’da kurulan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş’ye (TÜRASAŞ) bağlandı. Karar bugün ki resmi gazetede duyuruldu.

1939 yılında kurulmuştu

Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. (TÜDEMSAŞ), TCDD'nin kullanmakta olduğu buharlı lokomotif ve yük vagonlarının onarımını amacıyla 1939 yılında "Sivas Cer Atelyesi" adı altında kurulmuştu. 1953 yılından itibaren yük vagonu yapımına geçti. 1958 yılından itibaren de Sivas Demiryolu Fabrikaları adı ile faaliyetini sürdürdü. 1972 yılında ise TÜDEMSAŞ adını aldı. İşletme halen Sivas’ta toplamda 418 bin metre karelik bir alanda. Bin 400’e yakın personeli ile yük vagonu ve yedek parçaları üreterek Dünyanın çeşitli bölgelerine ihraç ediyor.

Anahtar Kelimeler: sonra Ankara’ bağlandı
Yorumlar (0)

Başkan Özdemir, Demirağ OSB’yi Türkiye’nin Sanayi Merkezlerine Tanıtacak

Sivas’ta “Beyaz Yürüyüş”

Sivas TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NİN YENİ EVLİLERE ÇEYİZ DESTEĞİ SÜRÜYOR…

VİDEOLU HABER - Üretici Kadınlar Ve İkinci El Eşya Pazarı Açıldı...

KOBİ Tanımı Güncellendi, STSO Başkanı Zeki Özdemir'den değişikliğe destek

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan Sivas Ticaret Borsası’na Ziyaret

Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim!

Başkan Uzun’dan Kızılırmak Kanalındaki Palplanş Uygulamasına Yakından İnceleme

Sivas İl Genel Meclisi’nden 2025 Yatırım Programına Tam Destek

Sivas Valisi Şimşek’ten Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

SBTÜ Akademisyenleri ve Sivas Sanayicileri El Ele: Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Yeni Dönem Başladı

  • Pazartesi 25.4 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Salı 25.2 ° / 23 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 22.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0