Tarih: 08.05.2023 18:33

60 Yıllık Hayal Gerçek Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizin yerli ve milli otomobil hayalini gerçeğe dönüştüren TOGG; Sivas Belediyesi bünyesinde hizmet verecek. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in makam aracı olarak kullanacağı 58 BA 001 plakalı kırmızı renkli TOGG, belediye binası önünde sergilenmeye başladı. TOGG’u yakından görme ve inceleme fırsatı bulan Sivaslılar; aracın ülke ekonomisine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

VATANIMIZA, MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; Sultan Şehir’e özel yaptığı açıklamada; “Devrim otomobilinden bu yana ülkemizin 60 yıllık hayali olan yerli ve milli otomobilimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü iradesi ve liderliği sayesinde artık gerçeğe dönüştü. Vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Aslında uzun uzadıya anlatmaya hiç gerek yok çünkü bu eser doğrudan kendini anlatıyor. Bizlere de bu haklı gururu doyasıya yaşamak düşüyor” dedi. 

SİVAS’IMIZIN SOKAKLARINI TOGG İLE DOLAŞACAĞIZ

TOGG’u Sivas Belediyesi bünyesine kattıklarını belirten Bilgin, “Türkiye'nin ilk yerli ve milli aracına binmek bizim için de büyük bir şeref, büyük bir heyecan. Ancak bu araç bir makam aracı değil, milletimize hizmet aracı. Bundan sonra Sultan Şehir Sivas’ımızın sokaklarını, caddelerini TOGG ile dolaşacağız. Hizmetlerimizi yerli aracımızla sürdüreceğiz. Hemşehrilerimiz ile buluşmamıza bundan sonra TOGG vesile olacak” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK

Milli bir değer olan TOGG’un Türk milletinin göğsünü kabarttığını dile getiren Bilgin, “Allah Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Ülkemize böylesine bir eser kazandırdı. Türkiye Yüzyılı’nda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde TOGG’umuzla, yüksek hızlı trenimizle, Kızılelma’mızla, TCG Anadolu’muzla, silahlı insansız hava araçlarımızla milletimizin emrindeyiz. Daha nice eserler inşa etmek ve milletimizi güçlü kılmak adına hız kesmeden çalışacağız” ifadelerini kullandı. /SULTAN ŞEHİR/




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —