Tarih: 21.06.2015 04:19

5 bin aile gıda yardımı alacak

Facebook Twitter Linked-in

5 bin aile gıda yardımı alacak

Hayat Ağacı Derneği´nde Ramazan alışverişi başladı. Hayat Ağacı Derneği, Ramazan ayı içinde 5 bin aileye gıda yardımı yapmayı hedefliyor.

Hayat Ağacı Derneği´nde ihtiyaç sahibi kimseler, diğer aylarda olduğu gibi Ramazan ayı içerisinde de Hayat Ağacı Derneği bünyesinde bulunan modern market görünümündeki Gıda Bankası´ndan ücretsiz alışveriş yapıyor.

Aileler, alışveriş yaparken, çocukları Gıda Bankası içinde bulunan Mini Oyun Parkı´nda eğleniyor. Hayır sahiplerinin bağışlarıyla ihtiyaç sahibi kimseler, hane sayısına göre belirlenen limitlerde, çay, şeker, kahvaltılık, çikolata, temizlik ürünü vb. temel eksiklerini ücretsiz alabiliyorlar. Alışveriş yapan her aileye ayrıca limitleri dışında kemikli ve kemiksiz olmak üzere toplam 5 kg et ile sucuk veriliyor.

 Alışverişlerini tamamlayan kimselerin aldıkları ürünler, tıpkı marketlerde olduğu gibi kasadaki barkottan geçiriliyor. Böylece çikolatadan temizlik bezine, şarküteriden züccaciyeye kadar kime ne verildi ise tek tek kaydedilmiş oluyor. Alınan ürünlerin yazdığı belgenin bir nüshası alışverişi yapan kimseye verilirken, paketlemede Sivas´ta bulunan çeşitli marketlerin poşetleri kullanılıyor.

Hayat Ağacı Derneği´nde kaydı bulunan ve incelemesi yapılmış kimselerin faydalanabildiği Gıda Bankası´ndan, Ramazan ayı süresince 5000 civarında aile, market ortamında alışveriş yapacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —