Sivas Ticaret İl Müdürlüğü, Sivas genelinde tüketicilerden gelen 48 bin dosyayı karara bağladı. 48 bin dosyanın tüketiciye geri dönüşü ise 20 milyon TL oldu.
48 BİN DOSYA KARARA BAĞLANDI
Sivas Ticaret İl Müdürlüğü, Sivas genelinde tüketicilerden gelen 48 bin dosyayı karara bağladı. 48 bin dosyanın tüketiciye geri dönüşü ise 20 milyon TL oldu.
Sivas Ticaret İl Müdür Vekili Selim Baş, 15-21 Mart Tüketici Haftası sebebiyle Vali Alim Barut´u makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Göreve başladığında biriken dosya yığını ile karşılaştığını belirten Ticaret İl Müdür Vekili Selim Baş, yoğun çalışma yaparak dosyaları karara bağladıklarını belirtti. Toplamda 48 bin 822 dosyayı karara bağladıklarını ifade eden Ticaret İl Müdür Vekili Selim Baş; ?Biriken 48 bin 822 dosyadan 34 bin 274´ünü karara bağladık. İşlemde olan 14 bin 551 dosyayı da en kısa sürede karara bağlamak için yoğun gayret sarf ediyoruz. 48 bin 822 dosyadan 27 bin 472´sinden tüketici lehine karar çıkmış durumda. Yani bu da demek oluyor ki zarara ve haksızlığa uğrayan tüketicilerimiz, Ticaret İl Müdürlüğümüz aracılığıyla zararını temin etti. 3 bin 963 dosyadan da uzlaşma kararı çıktı. Yani tüketicilerimiz firma ile uzlaşma yoluna gitti. Genelde Bankacılık alanında dosyalarla karşılaşıyoruz. Toplamda 32 bin 260 dosya Bankaların zarara uğrattığı tüketicilerimize ait. 2 bin 110 dosya ise diğer sektörlerden doğan zararlardan oluşuyor. Tüketici Hakem Heyeti kararları ile Bankalardan tüketiciye iade edilen miktar yaklaşık olarak 20 milyon Türk Lirasını buluyor. Bu tutar bizim için çok önemli. Biz tüketicileri zarara uğratan Bankalardan aldığımız 20 milyon Türk Lirasını tekrar tüketicilerimizin cebine dönüştürdük. Bu durum bizleri mutlu ediyor. Bu vesileyle özverili çalışmalarından dolayı tüm Tüketici Hakem Heyeti üyelerine ve tüm personelimize teşekkür ediyorum? dedi.
Dosya hazırlamaktan çok tüketici bilinci oluşturmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Ticaret İl Müdür Vekili Selim Baş; ?Bizim temelde amacımız dosya hazırlamaktan ziyade sahada bilinçli tüketici oluşturmaktır. Bir nevi ?Koruyucu Hekimlik´. Bunun için de özellikle okullarımızda öğrencilerimize Tüketici Bilinci konusunda seminerler ve bilgilendirici çalışmalar yapmaktayız? şeklinde konuştu.