41 kişi Hafik’te dualarla anıldı

41 kişi Hafik’te dualarla anıldı

1915-1916 yılları arasında Ermeni asıllı doktorun iğne ile zehir enjekte ederek şehit ettiği Hafik’in Çınarlı köyünde konaklayan 40 asker ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda gazeteci olarak görev yaparken şehit olan Adem Yavuz için anma

Hafik ilçesi Çınarlı köyünde bu yıl Şehit Gazeteci Adem Yavuz ve Merzifon Taburu Şehitlerini anma programının ikincisi düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programda Kur'an-ı Kerîm tilaveti okundu ardından Gazeteci Adem Yavuz'un yaşamını konu alan belgesel izlenildi.

Vali Yılmaz Şimşek anma programında yaptığı konuşmada, "Rumlar tarafından şehit edilen Türkiye’nin ilk basın şehidi Adem Yavuz’u ve insanlıktan nasibini almamış, ettiği yemini unutmuş bir doktorun haince eylemi sonucu şehadete erişen Merzifon Taburumuzu saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Anma programına AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, il protokolü ve köy halkı katıldı.



Anahtar Kelimeler: Hafik’ dualarla anıldı