Cumhuriyet Üniversitesinin (CÜ) 2015 yılı yatırım programı belli oldu. CÜ, 2015 yılında 38 milyon 680 bin TL harcayacak
38 MİLYON TL HARCAYACAK
Cumhuriyet Üniversitesi’nin (CÜ) 2015 yılı yatırım programı belli oldu. CÜ, 2015 yılında 38 milyon 680 bin TL harcayacak
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 2014 yılının verimli geçtiğini kaydeden Yılmaz, devam eden projeleri ve 2015 yılında gerçekleştirecekleri yatırımların sektör bazında miktarlarını açıkladı.
Üniversite yönetimi her yıl olduğu gibi 2015 yılında da toplam ödeneğinin büyük bir kısmını eğitim sektörüne harcayacak. 2015 yılı için eğitim programına toplam 21 milyon 500 bin TL ödenek ayrıldı. Sağlık sektörüne 9 milyon TL, teknolojik araştırmaya 5 milyon 180 bin TL, spor sektörüne ise 3 milyon TL ödenek ayrıldı. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “2015 yılı planlamamızı yaptık. 38 milyon 680 bin TL olarak önerilmişti ve bu şekli ile kabul edildi” dedi.
Üniversitenin mevcut yatırımlarını da değerlendiren Yılmaz, 2014 yılında kendilerine 34 milyon 499 bin TL ödenek ayrıldığını hatırlattı. Bu ödeneğin 15 milyon 700 bin TL’si inşaat giderleri için, 12 milyon 947 bin TL’si mamul mal alımları için, 5 milyon 802 bin TL’si büyük onarım giderleri için, 2 milyon 750 bin TL’si menkul sermaye üretim giderleri için, 300 bin TL’si de bilgisayar yazılım programı giderleri için harcandı.
DEVAM EDEN PROJELERE DEĞİNDİ
Şu an devam eden projeleri hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Yılmaz, “Edebiyat Fakültesi ek binamızın inşaatı devam ediyor. Şu an en çok öğrenci yoğunluğuna sahip olan fakültemiz burası, burada yeni bölümler açıldı. İnşaatımız yüzde 47 oranında gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi ek binamız öğrenci sayısındaki artışa paralel olarak yapıldı. Yüzde 93 oranında bitti. İçerisinde bir takım eksiklikler var. Kısa süre içerisinde taşınacağız. Öğrenci sayımız 49 bin oldu. Mevcut yemekhanemiz yetersiz kalmıştı. Yeni yemekhane projemizi geçen yıl devreye sokmuştuk. Bu yıl inşaatı bitecek. Yüzde 84 oranında tamamlandı. Rektörlük hizmet binamız yetersiz, ek bina ihtiyacı hasıl oldu. Bunun da inşaatının temelini atmak üzereyiz. Yaklaşık 6 milyon 500 bin TL’ye mal olacak. Kütüphane hususunu çok önemsiyoruz. Mevcut kitap sayımız giderek artıyor. Mekanımız bunu karşılamıyor. 3 milyon 776 bin TL’ye yeni kütüphaneyi kazandıracağız inşallah. Bunların haricinde yollarımızı, kaldırımlarımızı yeniliyoruz. Bu hizmetimiz de yüzde 75 oranında tamamlandı. Çalışmalar devam ediyor. Öğrencilerimizin, hocalarımızın gelir düzeyi arttıkça otopark ihtiyacımız da artıyor. Buna paralel olarak otopark sayımızı da artırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Sağlık sektöründe gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin uzun yıllardır Sivas’a hizmet ettiğini hatırlattı. Bu çerçevede büyük onarım kapsamında her yıl 2 milyon 500 bin TL’yi hastaneyi ayakta tutmak için harcadıklarını aktaran Yılmaz, “Hastanemizi ayakta tutmak için büyük onarım kapsamında her yıl 2 milyon 500 bin TL para harcıyoruz. Makine teçhizatı için 6 milyon TL harcadık. Yoğun bakımda yatak sayısını arttırdık. Buna da 500 bin TL harcama yaptık. Sosyal işler kapsamında üniversitemizin değişik binalarında gerçekleştirdiğimiz onarım için 3 milyon TL harcadık. Makine teçhizatı için 2 milyon 800 bin TL, kitap alımı için 600 bin TL, bilgi teknolojileri için yaklaşık 1 milyon 500 bin TL’ye yakın para harcadık. Doktora, yüksek lisans yapan, patent almak üzere çalışan arkadaşlarımıza da 4 milyon 220 bin TL verdik” diye konuştu.