2. Etap Başladı

2. Etap Başladı

ÖZBELSAN; 'Tarihi Kent Meydanı Cephe Düzenleme Projesi'nin 2. etap çalışmalarına başladı. ÖZBELSAN AŞ Genel Müdürü Ahmet Kuzu; “Tarihi kent meydanına değer katacak bir projeye daha ‘Bismillah’ diyerek başladık” dedi.

Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerini çevreleyen düzensiz binaları, cephe kaplamasıyla tarihi dokuya uygun hale getiren Sivas Belediyesi; 'Tarihi Kent Meydanı Cephe Düzenleme Projesi'nin 2. etap çalışmalarına başladı.  Projenin ilk etabı kapsamında kent meydanında bulunan binaları tarihi dokuya uygun hale getiren Sivas Belediyesi’nin ÖZBELSAN şirketi şimdi de ikinci etap kapsamında çalışmalara başladı.  İkinci etapta cephe düzenlemesi çalışmaları  Şenyurt Sitesi, Erenler Sitesi ve çevresi; Özgüneş Apartmanı  ve çevresi; Buruciye Sokak ve  İhramcızade Caddesi’nde gerçekleştirilecek.

Bahsi geçen noktalarda bulunan binalar Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerini bünyesinde barındıran tarihi meydana uygun hale getirilecek.

Projenin uygulanacağı noktalarda incelemelerde bulunan ÖZBELSAN Genel Müdürü Ahmet Kuzu; “Tarihi kent meydanına değer katacak bir projeye daha ‘Bismillah’ diyerek başladık. Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin önderliğinde ÖZBELSAN AŞ olarak esnaflarımızı mağdur etmeden en kaliteli malzemeleri kullanarak en kısa sürede teslimini yapacağız. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun” dedi. /SULTAN ŞEHİR/

 



Anahtar Kelimeler: . Başladı