28 ŞUBAT SÜRECİNDE HAK­SIZ­LI­ĞA UĞ­RA­YAN ME­MUR­LA­RIN MAĞ­DURİYETİ GİDERİLMELİ

28 Şubat süreci sonrası göreve iade edilen memurların meslekten uzak kaldığı süre zarfındaki mali ve sosyal kayıplarının karşılanmadığını söyleyen Eğitim Mil-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Kasım Kılıç bu sorunun çözülmesini istedi.

GÜNDEM 27.02.2024 22:34:00 1304 0
28 ŞUBAT SÜRECİNDE HAK­SIZ­LI­ĞA UĞ­RA­YAN ME­MUR­LA­RIN MAĞ­DURİYETİ GİDERİLMELİ

28 Şubat sü­re­ci son­ra­sı gö­re­ve iade edi­len me­mur­la­rın mes­lek­ten uzak kal­dı­ğı süre zar­fın­da­ki mali ve sos­yal ka­yıp­la­rı­nın kar­şı­lan­ma­dı­ğı­nı ifade eden Eği­tim­de Ma­ne­vi, İlkeli ve Li­ya­kat­li Ça­lı­şan­lar Sen­di­ka­sı (Eği­tim Mil-Sen) Genel Baş­ka­nı hem­şeh­ri­miz Kasım Kılıç, “Bu ko­nu­da Eği­tim Mil-Sen ola­rak ka­nu­ni bir dü­zen­le­me ya­pı­la­rak bu mağ­du­ri­yet­le­rin bir an evvel son­lan­dı­rıl­ma­sı­nı talep edi­yo­ruz. 15 Tem­muz son­ra­sı FETÖ il­ti­sa­kı se­be­biy­le mes­lek­ten ihraç edi­len­le­rin, mah­ke­me ka­rar­la­rı ile dön­me­si so­nu­cun­da ge­ri­ye dönük 6-7 yıl­lık mali ka­yıp­la­rı­nın öde­me­si ger­çek­leş­ti­ri­lir­ken, 28 Şubat mağ­dur­la­rı­nın geç­mi­şe yö­ne­lik hak ka­yıp­la­rı­nın hala öden­me­miş ol­ma­sı biz­le­ri de­rin­den üz­mek­te­dir” dedi.

Eği­tim­de Ma­ne­vi, İlkeli ve Li­ya­kat­li Ça­lı­şan­lar Sen­di­ka­sı (Eği­tim Mil-Sen) Genel Baş­ka­nı hem­şeh­ri­miz Kasım Kılıç, “28 Şubat ve 28 Şubat Mağ­du­ru Me­mur­la­rın Memnu Hak­la­rı­nın İade Edil­me­si” ko­nu­lu basın top­lan­tı­sı dü­zen­le­di.


Kent­te fa­ali­yet gös­te­ren bir res­to­ran­da dü­zen­le­nen top­lan­tı­ya basın ku­ru­luş­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri­nin yanı sıra Eği­tim Mil-Sen Genel Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı Ze­ke­ri­ya Boy­raz ve Ce­la­led­din Çınar ile De­net­le­me Ku­ru­lu Baş­ka­nı Harun Er­doğ­muş da ka­tıl­dı.
Top­lan­tı Eği­tim Mil-Sen Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ce­la­led­din Çınar’ın kendi yaz­dı­ğı “Mil-Sen Marşı” adlı şiiri oku­ma­sıy­la baş­la­dı.


SÜREÇ ER­BA­KAN'IN ME­TA­NETLİ DU­RU­ŞU İLE İÇ KA­RI­ŞIK­LI­ĞA DÜ­ŞÜL­ME­DEN AT­LA­TIL­DI
Çınar’ın “Mil-Sen Marşı”nı oku­ma­sı­nın ar­dın­dan ko­nu­şan Genel Baş­kan Kasım Kılıç, üze­rin­den 27 yıl geçen 28 Şubat "post­mo­dern darbe"nin devam eden mağ­du­ri­yet­le­ri­ni ifade etmek üzere bir araya gel­dik­le­ri­ni ifade ede­rek “Tür­ki­ye ne zaman eko­no­mik ve sos­yal bir atak yapsa, eşit­lik ve ada­le­tin ışı­ğın­da bü­yü­me­ye baş­la­sa si­ya­set ku­ru­mu et­ki­siz hale ge­ti­ril­me­ye ça­lı­şıl­mış, milli irade ve­sa­yet al­tı­na alın­mış­tır. 1960'da, 1971'de, 1980'de ve 28 Şubat'ta şer odak­la­rı­nın yap­ma­ya ça­lış­tı­ğı buydu. 28 Şubat sü­re­ci Hakka tapan mil­le­ti­mi­zin İstik­lal Marşı'nda ifade bulan inanç de­ğer­le­ri­ne ve insan hak­la­rı­na, de­mok­ra­si­ye ve öz­gür­lü­ğe karşı ‘da­hi­li ve ha­ri­ci bed­hah­lar’ ta­ra­fın­dan açı­lan ‘top­ye­kün bir savaş’ idi. O ka­ran­lık gün­ler­de, dü­şün­ce ve ifade öz­gür­lü­ğü­nün bay­rak­tar­lı­ğı­nı yap­ma­sı ge­re­ken medya, ir­ti­ca yay­ga­ra­la­rı ile halka korku pom­pa­la­ma gö­re­vi­ni üst­len­miş, ‘top­ye­kûn savaş’ man­şet­le­ri at­mış­tı. An­ka­ra'da tank­lar so­ka­ğa çı­ka­rıl­mış, ‘de­mok­ra­si­ye ba­lans ayarı’ de­ni­le­rek hal­kın seç­ti­ği hü­kü­met, eko­no­mi­de­ki ba­şa­rı­la­rı­na rağ­men is­ti­fa­ya zor­lan­mış­tı. Si­ya­si ve dini gö­rü­şü ne­de­niy­le ki­şi­ler ay­rım­cı, dış­la­yı­cı ve insan hak­la­rı­na ay­kı­rı uy­gu­la­ma­la­ra maruz kal­mış, mil­yon­lar­ca in­sa­nın ha­ya­tı ka­rar­tıl­mış­tı. BÇG fa­ali­yet­le­ri ve MGK bil­di­ri­le­ri ile ba­şör­tü­sü zulmü başta olmak üzere din öz­gür­lü­ğü­ne yö­ne­lik ağır ih­lal­ler ya­şan­mış­tı. Dar­be­nin si­ya­si yönü sık sık dile ge­ti­ri­lir­ken, mil­le­tin çok büyük bir ke­si­mi­ne yö­ne­lik sos­yal, eko­no­mik, psi­ko­lo­jik bo­yut­ta­ki kı­yı­mı ye­te­rin­ce gün­de­me ge­ti­ril­me­di. Hal­bu­ki dar­be­yi Ame­ri­ka'dan gön­der­dik­le­ri krip­to­lar­la yö­ne­ten­le­rin esas mak­sa­dı mil­le­ti çok bo­yut­lu ağır bir kıs­ka­ca ala­rak, halk ayak­lan­ma­sı­na va­ra­cak in­fi­al­ler oluş­tur­mak ve ül­ke­mi­zi bir Su­ri­ye, bir Irak gibi iç ka­rı­şık­lık­la­ra düçar ede­rek, Büyük İsrail Pro­je­si için hazır lokma ha­li­ne ge­tir­mek­ti. Za­ma­nın Baş­ba­ka­nı Prof. Dr. Nec­met­tin Er­ba­kan'ın me­ta­net­li du­ru­şu ve halkı sü­kû­ne­te davet et­me­si ile bu süreç çok kısa sü­re­de ve iç ka­rı­şık­lı­ğa dü­şül­me­den at­la­tıl­dı” dedi.


28 ŞUBAT SÜRECİNDE HAK­SIZ­LI­ĞA UĞ­RA­YAN BÜTÜN KESİMLERİN MAĞ­DURİYET­LERİ GİDERİLMELİ
28 Şubat sü­re­cin­de en büyük ay­rım­cı­lık ve şid­de­tin ka­dın­la­ra yö­ne­lik ol­du­ğu­na dik­kat çeken Eği­tim Mil-Sen Genel Baş­ka­nı Kılıç, “İkna oda­la­rın­da nice kadın, dar­be­ci zi­hin­ler­ce dinî ter­cih­le­ri hiçe sa­yı­la­rak ba­şör­tü­le­ri­ni çı­kar­ma­ya zor­lan­dı. Bu oda­lar­da sözde ikna ça­ba­la­rı­na, özün­de ise ağır psi­ko­lo­jik trav­ma­la­ra maruz bı­ra­kı­lan ka­dın­la­rın çoğu ba­şa­rıy­la ka­zan­dık­la­rı üni­ver­si­te­ler­de­ki eği­tim­le­ri­ni ya­rı­da bı­rak­mak zo­run­da kal­dı­lar. Uy­gu­la­nan ka­nun­suz ba­şör­tü­sü ya­sa­ğı ile ka­dın­la­rın ça­lış­ma ha­ya­tın­da dini kim­lik­le­riy­le var ol­ma­la­rı en­gel­len­di. El­de­ki mev­cut ve­ri­le­re göre, 1997-2003 ta­rih­le­ri ara­sın­da 33 bin 271 öğ­ret­men, kılık kı­ya­fet /fiş­le­me­ler ne­de­niy­le di­sip­lin so­ruş­tur­ma­sı ge­çir­miş, 3 bin 527 öğ­ret­me­nin gö­re­vi­ne son ve­ril­miş, 11 bin 890 öğ­ret­me­ne kı­lık-kı­ya­fet ve fiş­le­me­ler ne­de­niy­le di­sip­lin ce­za­sı ve­ril­miş, 4 bin 625 Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı ça­lı­şa­nı is­tih­ba­rat bi­rim­le­ri ta­ra­fın­dan sözde ir­ti­cay­la iliş­ki­len­di­ri­le­rek fiş­len­miş, yak­la­şık 11 bin öğ­ret­me­nin ise is­ti­fa etmek zo­run­da bı­ra­kıl­mış­tır. El­bet­te ül­ke­miz darbe mağ­dur­la­rı­nın uğ­ra­dı­ğı hak­sız­lık­la­rı or­ta­dan kal­dır­mak için önem­li adım­lar attı. 7248 sa­yı­lı Kanun'la 27 Mayıs Dar­be­siy­le ku­ru­lan Yük­sek So­ruş­tur­ma Ku­ru­lu ile Yük­sek Ada­let Di­va­nı ta­ra­fın­dan hak­la­rın­da so­ruş­tur­ma ve ko­vuş­tur­ma yü­rü­tü­len­le­rin bu so­ruş­tur­ma ve ko­vuş­tur­ma­lar se­be­biy­le uğ­ra­dık­la­rı za­rar­la­rın Ha­zi­ne ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­ma­sı dü­zen­len­di. Ben­zer bir ka­nu­ni dü­zen­le­mey­le, 28 Şubat sü­re­cin­de hak­sız­lı­ğa uğ­ra­yan bütün ke­sim­le­rin mağ­du­ri­yet­le­ri gi­de­ril­me­li, hak­sız ce­za­lar­la mah­kum olan­lar için ye­ni­den yar­gı­lan­ma yolu açıl­ma­lı­dır” açık­la­ma­sın­da bu­lun­du.


ÖZEL BÜ­RO­LAR İHDAS EDİLMELİ
2006 yı­lın­da çı­ka­rı­lan di­sip­lin affı ile o dönem atı­lan kamu gö­rev­li­le­ri­nin gö­rev­le­ri­ne geri dön­dü­ğü­nü anım­sa­tan Mil-Sen Genel Baş­ka­nı Kılıç, “2012 yı­lın­da çı­ka­rı­lan 6495 sa­yı­lı Torba Kanun ile di­sip­lin af­fı­na rağ­men bu­gü­ne kadar ata­na­ma­yan­lar ve aday me­mur­ken gö­re­vi­ne son ve­ri­len­ler de işine tek­rar baş­la­dı­lar. Bu sü­reç­te asıl saik ir­ti­ca ve ba­şör­tü­sü ol­ma­sı­na rağ­men kurum amir­le­rin­ce fark­lı se­bep­ler­le di­sip­lin ce­za­sı ve­ri­le­rek ihraç edi­len­le­rin dö­ne­bil­me­le­ri için özel bü­ro­lar ihdas edil­me­li ve su­nu­lan ev­rak­la­rın in­ce­le­me­si ve ta­nık­la­rın ifa­de­le­ri doğ­rul­tu­sun­da sü­reç­le­rin ye­ni­den ta­ki­bi ya­pıl­ma­lı­dır. 28 Şubat sü­re­ci son­ra­sı or­ta­la­ma/yak­la­şık 10 yıl mes­lek­ten uzak kalıp gö­rev­le­ri­ne iade edi­len me­mur­la­rın, bu sü­re­ce yö­ne­lik mali ve sos­yal ka­yıp­la­rı kar­şı­lan­ma­mış­tır. Bu ko­nu­da Eği­tim Mil-Sen ola­rak ka­nu­ni bir dü­zen­le­me ya­pı­la­rak bu mağ­du­ri­yet­le­rin bir an evvel son­lan­dı­rıl­ma­sı­nı talep edi­yo­ruz. 15 Tem­muz son­ra­sı FETÖ il­ti­sa­kı se­be­biy­le mes­lek­ten ihraç edi­len­le­rin, mah­ke­me ka­rar­la­rı ile dön­me­si so­nu­cun­da ge­ri­ye dönük 6-7 yıl­lık mali ka­yıp­la­rı­nın öde­me­si ger­çek­leş­ti­ri­lir­ken, 28 Şubat mağ­dur­la­rı­nın geç­mi­şe yö­ne­lik hak ka­yıp­la­rı­nın hala öden­me­miş ol­ma­sı biz­le­ri de­rin­den üz­mek­te­dir. Bu ve­si­ley­le, ül­ke­miz­de 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, gibi insan hak­la­rı­nın, ada­le­tin, de­mok­ra­si­nin hiçe sa­yıl­dı­ğı gün­le­rin bir daha ya­şan­ma­ma­sı­nı te­men­ni edi­yo­ruz” di­ye­rek ko­nuş­ma­sı­nı son­lan­dır­dı.


Kılıç, ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan sen­di­kal ça­lış­ma­la­rı­na iliş­kin basın men­sup­la­rı­nın so­ru­la­rı­nı ya­nıt­la­dı.


 



MİL-SEN MARŞI


Maneviyat liyakat bu zümrenin içinde
Yetişsin yediveren gel seninle MİL-SEN'de
İlkelerle giderken peygamberin izinde
Gel kardeşim buraya istediğin MİL-SEN'de

Dünyaya nizam veren bilek sende el sende
Bahçelere süs veren çiçek sende gül sende
Sen çözümü her zaman başka yerde bilsen de
Gel kardeşim buraya istediğin MİL-SEN'de

Sessiz sessiz çağlayan çığlıklara İnşirah
Huzur dolsun her yere her haneye bir refah
Hak yedirmez yemeyiz zulüm etmek çok günah
Gel kardeşim buraya istediğin MİL-SEN'de

Batıya öykünenin yüzü olurmuş kara
Bizdeki medeniyet bizi düşürmez dara
Biliyorum her yürek kanıyor taze yara
Gel kardeşim buraya istediğin MİL-SEN'de

Seçkinlere hak değil tüm tebaya hak gerek
Haykıralım birlikte haykıralım tek yürek
Vereceğiz yediden yetmişine dek emek
Gel kardeşim buraya istediğin MİL-SEN'de

Çınar'ım gönül verdi bu çağrıya bu yola
İstikamet bellidir dönülmez sağa sola
Hep beraber gidelim aydınlığa kol kola
Gel kardeşim buraya istediğin MİL-SEN'de

CELALEDDİN ÇINAR

MİL-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI 

 

 



KASIM KILIÇ KİMDİR?

1980 yılında Sivas’ın Şarkışla İlçesinde doğdu. ilk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı. Lisans Eğitimini Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi Öğretmenliği alanında tamamladı. 2002 yılında Sivas’ta öğretmenlik görevine başladı. Çeşitli okullarda görev yaptı. 2014-2016 yılları arasında Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcılığı görevini yürüttü. 2016-2021 yılları arasında Sivas Huzur İmam Hatip Ortaokulu’nda Okul Müdürü olarak görev yaptı. 2021 yılı itibari ile Cumhuriyet Anadolu Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak görevini ifa etmektedir.

Öğretmenlik görevinin yanında 2008-2009 yılları arasında Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanlığı Görevini yürüttü.

2017-2018 yıllarında Eğitim Bir Sendikası Sivas İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti.

2017-2020 tarihleri arasında Erbakan Vakfı Sivas İl Temsilciliği görevini yürüttü.

Halen Nizam Derneği Genel Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Sivil toplum örgütlerindeki tecrübelerini Sendikal mücadelede Eğitim Mil-Sen saflarında Genel Başkan olarak yürütmektedir.

 

 

 


 


Vali Şimşek'in Öğretmenler Günü Mesajı

STSO’dan Köy Okulu Kütüphanesine Destek

RADYOFREKANS YÖNTEMİ İLE AMELİYATSIZ BEL VE BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ

MEDİCANA SİVAS HASTANESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE DR. MUSTAFA ARGINDOĞAN ATANDI

BAŞKAN UZUN’DAN 10 KASIM MESAJI…

SunExpress'in İzmir - Sivas seferleri bugün itibarıyla başladı. ✈

STSO, Antalya Uçak Seferlerinin Başlatılmasını Talep Etti.

SOYLU'DAN BAHÇELİ'YE DESTEK!

STSO, Kadın İstihdamını Artırarak Sanayinin Geleceğine Yön Veriyor

Wushu Takımımız, Türkiye Şampiyonasından Madalyalarla Döndü

Sivas yarın önemli bir seminere ev sahipliği yapacak

Başkan Uzun temelin ilk betonunu döktü.

  • Cumartesi 14.4 ° / 4.8 ° false
  • Pazar 0.6 ° / -4.5 ° Yoğun kar yağışlı
  • Pazartesi -3.7 ° / -11.6 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 11 10 0 1 21 31
2.Fenerbahçe 11 8 1 2 18 26
3.Samsunspor 12 8 3 1 11 25
4.Eyüpspor 12 6 2 4 7 22
5.Beşiktaş 11 6 2 3 9 21
6.Göztepe 11 5 3 3 6 18
7.Sivasspor 12 5 5 2 -3 17
8.İstanbul Başakşehir 11 4 3 4 3 16
9.Kasımpaşa 12 3 4 5 -3 14
10.Konyaspor 12 4 6 2 -6 14
11.Antalyaspor 12 4 6 2 -9 14
12.Rizespor 11 4 6 1 -9 13
13.Trabzonspor 11 2 3 6 -2 12
14.Gazişehir Gaziantep 11 3 5 3 -3 12
15.Kayserispor 11 2 3 6 -5 12
16.Bodrum FK 12 3 7 2 -6 11
17.Alanyaspor 11 2 5 4 -5 10
18.Hatayspor 11 1 7 3 -8 6
19.Adana Demirspor 11 0 9 2 -16 2