Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili Karaduman, Yıldızeli’nde vatandaşlarla buluştu.
Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Yıldızeli’nde bir dizi ziyaretlerde bulunarak sorunları dinledi ve halka hitap etti.
Karaduman; SP İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz ve teşkilat mensupları da eşlik etti.
Yıldızeli’nde esnaf ziyaretinde bulunan Karaduman, Türkiye’de umudunu ve ümidini kesen insanların ciddi gelecek kaygısı yaşadığını hep birlikte gördüklerini ve bütün bunların temelinde yatan sebebin 20 yıldır yürütülen yanlış politikalar olduğunu söyledi.
Karaduman; “Yıldızelilerin sorunlarını, problemlerini dinledik. Bütün teşkilatlarımız sahada toplumun sorunları, insanlarımızın problemleriyle ilgilenmek ve sorunlara yapıcı muhalefet dili ile çözüm bulmak amacıyla yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz. Toplumun sorunlarıyla siyaset kurumunun sorunlarının bağdaşmadığını, toplumun feryat ettiği sorunlar ve problemler çerçevesinde siyasetin gündeminin başka hususlar açısından şekillendiğini ne yazık ki müşahede ediyoruz. Bugün insanlarımızın geçim derdi yaşadığı bir ortamda suni gündemlerle, hamasetle, yapay meselelerle ülkemizin gerçek sorunlarının üzerinin örtüldüğünü görüyoruz. Yoksulluğun, toplumun geneline sirayet ettiği bir ortamda insanlar açlıkla, yoksullukla mücadele ettiği bir ortamda bugün toplumun asıl beklentisi içerisinde bulunduğumuz bu ekonomik krize çözüm bulmaktır. Son bir yılda Türkiye genelinde 125 bin esnafımız kepenk kapatmıştır. Çiftçilerimiz ciddi problemlerle karşı karşıyadır. Çiftçilere üretme diyen, banka faizleri karşısında ezen bir hükümete, yapılacak olan ilk seçimde yönetme diyeceğiz” dedi.
Ülkemizde umudunu ve ümidini kesen insanların ciddi gelecek kaygısı yaşadığını kaydeden Karaduman, “Vatandaşlarımız ülkemizin en büyük iki ihtiyacını şu şekilde özetler: Bir adalet iki kalkınma. Bunlar, ülkemizin en çok muhtaç olduğu iki husus haline gelmiştir. 19 yıldır üretime, yatırıma, tarıma, ihracata, gelir dağılımına, adalete ve faizsiz bir ekonomik anlayışa değil, tüketime, betona, faize, ranta, ithalata ve özelleştirmeye dayalı ekonomi politikaları ülkenin bugün yaşadığı sefaletin sebebi olmuştur. Bunların neticesinde, TÜİK’in verilerine göre işsizlik yüzde 13 seviyelerinin üzerine çıkmış, genç işsizlik yüzde 25’in üzerine çıkmış ve her üç gençten birinin işsizliğe mahkûm edildiği, üniversite diplomalarının birer işsizlik sertifikası haline getirdiği bir Türkiye manzarası inşa edilmiştir” şeklinde konuştu.