Tarih: 15.10.2015 06:48

12 milyonluk hibe

Facebook Twitter Linked-in

12 milyonluk hibe

Sivas, Avrupa Birliği hibe programlarından 98 proje ile yaklaşık 12 milyon 500 bin Avro hibe alarak 8´nci sıraya yükseldi.

Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı tanıtım toplantısı Sivas, Kayseri ve Yozgat illerinden gelen proje uzmanlarının katılımı ile ilimizde gerçekleştirildi. Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans uzmanları Abdullah Şahin, Ali Kaya ile Ayhan Kaya, katılımcılara proje hazırlanması konularında çeşitli bilgiler verdi. Gün boyu süren eğitimlerde Türkiye Ulusal Ajansının genel tanıtımı ve temel kavramları, Erasmus+Plus programı genel tanıtımı, örnek proje sunumu, tecrübeler, KA2 başvuru formu tanıtımı, prensipler ile pratik bilgiler ele alındı.

Erasmus+Plus Programı bilgilendirme ve yönlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas´ın 2004 yılından itibaren Avrupa Birliği destekli hibe programlarına projeler hazırladığını söyledi.

Ayhan, İlimizin 81 il arasında Avrupa Birliği hibe programlarından 98 proje ile yaklaşık 12 milyon 5 yüz bin Avro hibe alarak 8. sıraya yükseldiğini dile getirdi. Sivas´ta, 2007-2013 yılları arasında ?Hayat Boyu Öğrenme´ programı kapsamında uygulanan 78 adet proje için 1 milyon 7 yüz bin avro hibe desteği alındığını ifade eden Ayhan, ?2016 yılında Erasmus+Plus programından da ilimizin üst düzeyde yararlanması için sizlerin proje hazırlaması oldukça önemlidir. Sivas Valiliğimiz AB Koordinasyon Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü projeler ekibinde görevli personellerimiz projelerin hazırlanmasında kurumlarımıza her türlü teknik desteği sunacaklardır. AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansından ilimize gelen uzman arkadaşlara teşekkür eder, eğitimin başarılı şekilde tamamlanmasını dilerim? şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —