Tarih: 29.03.2016 06:22

10 yılda 100 milyon TL

Facebook Twitter Linked-in

10 yılda 100 milyon TL

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sivas´a yapılan yatırımlar, yatırımcı kuruluşların bütçelerini aştı. 10 yılda 100 milyon TL´ye yakın bütçe ayıran Bakanlık, büyük yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sivas genelinde yapmış olduğu yatırımlar ile dikkat çekiyor. İl kültür ve Turizm Müdürlüğü aracılığıyla çalışmalarını yansıtan bakanlık, Sivas´a 10 yılda 100 milyon TL´lik devasa eserleri kazandırdı. Sivas turizminin canlanması adına yapılan bu yatırımlar, önemli bir bütçeyi de oluşturdu. Yapılan yatırımlar ile Sivas turizmi her geçen gün daha da iyi bir seviyeye ulaşırken yeni yatırımlar ile de hem kültür hem turizm alanında hizmet sağlanması amaçlandı.

TURİST SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ

Sivas´ta kentsel ölçekli markalaşma stratejisi planını uygulayan ve Marka Kent Sivas çalışmalarını başlatan bakanlık, bu faaliyet neticesinde önemli başarıların kazanmasına sebep oldu. 2013 yılında başlayan programların verimliliğini almaya başlayan Sivas, turist kapasitesini artırmasıyla dikkat çekti. Tüm Türkiye´de turist sayısının düşüş yaşadığı 2015 yılında ciddi bir artış gösteren Sivas, 550 bin civarında olan turist ziyaretini 615 bin sınırlarına kadar yükseltmesini bildi. Sivas´ın marka kent iller arasında yer almasının ardından devam eden çalışmalarda ise önemli kazanımlar elde edildi. Turizm belirleme stratejisi ile Termal, Kış ve Yayla turizmi üzerine eğilen Sivas, Bakanlık desteğinin yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün çalışmalarıyla da dikkatleri üzerine çekti. 2007 yılında başlayan strateji planında Termal, kış ve yayla turizminde alt yapısı uygun iller arasına giren Sivas, Kış turizminde Yıldız Dağı´nı, Termal turizmde ise Kalkım Balıklı Kaplıcayı gündeme getirerek yatırımlar yapmaya başladı. Kalkım Balıklı Kaplıca´da imar durumuna son şeklini veren ve çalışmaların kısa sürede başlayacağını ifade eden yetkililer, bu bölgenin tamamlanmasıyla termal turizmde Sivas´ın bir adım öne geçeceğini ifade ettiler.

ARAP TURİSTLER RADARDA

Yayla turizmini geliştirmek amacıyla da çalışmalar yapan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bu kapsamda Koyulhisar Söbüce yaylasını turizm merkezi ilan etmek için kolları sıvadı. Zengin Arap turistlerin yayla turizmine yönelmesi üzerine başlayan çalışmalarda Karadeniz örneği ele alındı. Söbüce Yaylası civarının harita ve fotoğraflama çalışmalarını tamamlayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bakanlığa projeyi sundu.

EYLEM PLANLARI DEVREDE

Sivas turizminin kalkınması amacıyla bakanlık tarafından başlatılan eylem planlarını uygulamaya alan Sivas, bu kapsamda önemli mesafeler kat etti. Yeni Ufuklara Doğru Türkiye Turizmi adı altında paylaşılan eylem planında, yaygın ve örgün eğitimde içeriğin yenilenmesi ve güncellenmesi, Zengin kültürel ve doğa değerlere sahip kentlerimizin markalaştırılarak turistler için çekim noktası haline getirilmesi, Sivas´ın da aralarında bulunduğu marka kentler kültürünün oluşturulması, alternatif turizm türlerinden öncelikli olarak sağlık turizmi, termal turizm, kış turizmi, golf turizmi, deniz turizmi, ekoturizm veya yayla turizmi, kongre ve fuar turizminin geliştirilmesi, Jeotermal kaynak odaklı Turizm merkezi veya Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim bölgelerinin ilan edilmesi, Kış turizmine elverişli alanların tespiti ve değerlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar gibi programlar uygulama konuldu. Bu kapsamlarda yapılan Yıldız Dağı, Söbüce Yaylası, Yukarı Kızılırmak Projesi, Kalkım Balıklı Kaplıca, Sıcak Çermik Kaplıcaları gibi projeler de çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülüyor.

BAKAN VE MÜSTEŞAR KATKISI

Sivas turizminin geliştirilmesi için hazırlanan projelerde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Nihat Gül´ün katkılarının büyük olduğu öğrenildi. 10 yılda 100 milyon TL´lik bütçe harcaması yapan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bu sayede 10 yıl önce 150 bin olan yıllık turist sayısını 615 bin rakamlarına kadar çıkardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —