MÜSTEŞAR ASLAN: ?PROJE İÇİN EN HAZIR İL SİVAS?

Sivas´ta parça parça bir yapıda olan Eski Sanayi, Ata Sanayi ve Yüzüncü Yıl Sanayi Sitelerini tek bir merkezde toplayarak, çağın getirmiş olduğu tüm yenilikleri ve gelişmeleri içerisinde barındıran bir projeyle şehrimize kazandıracak olan 15 Temmuz Seyfeb

GÜNDEM 14.08.2017 21:58:30 4189 0
 MÜSTEŞAR ASLAN: ?PROJE İÇİN EN HAZIR İL SİVAS?

 MÜSTEŞAR ASLAN: ?PROJE İÇİN EN HAZIR İL SİVAS?

Sivas´ta parça parça bir yapıda olan Eski Sanayi, Ata Sanayi ve Yüzüncü Yıl Sanayi Sitelerini tek bir merkezde toplayarak, çağın getirmiş olduğu tüm yenilikleri ve gelişmeleri içerisinde barındıran bir projeyle şehrimize kazandıracak olan 15 Temmuz Seyfebeli Sanayi Sitesi´nde somut adımlar atılmaya devam ediyor.

Türkiye´ye örnek olacak projenin Üretim Reform Paketi´ne dâhil edilmesiyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın çeşitli teşviklerinden yararlanılması amaçlanırken, Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan beraberindeki heyetle birlikte Sivas´a gelerek konunun taraflarıyla geniş katılımlı bir toplantı düzenledi. Ticaret ve Sanayi Odası´nda yapılan toplantıya Müsteşar Aslan´ın yanı sıra Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, Bakanlık yetkileri ve projeye müdahil olan şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Hükümetin yeni sanayi siteleri yapımıyla ilgili programı çerçevesinde Sivas´ın da içinde bulunduğu ilk grupla ilgili daha önce Ankara´da bir toplantı düzenlendiği ifade eden Vali Gül, bugünkü programın da bir devam niteliğini taşıdığını kaydederek, ?İstenilen şey en kısa sürede bu projeye başlamak. Seyfebeli ile alakalı daha önce yapılan çalışmaların olması, bu işe en yakın illerden biri olduğumuzu gösteriyor. Bu anlamda toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.? dedi. Şehir içindeki sanayilerin şehir dışına taşınmasına yönelik projede Sivas´ın pilot il seçildiğini hatırlatan Müsteşar Aslan ise, Üretim Reform Paketi çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan ?10 İl-11 Sanayi? Projesiyle ilgili bürokratların yavaş yürüme diye seçeneklerinin olmadığını vurgulayarak, ?Koşarak, hızla gitmek durumundayız. Hızla giderken de elimizdeki problemleri çöze çöze gitmeliyiz. Sanayi sitelerinin dönüşümüne bakıldığında Sivas´ta 3 yıldır süren bir çalışma var. En hazır illerden biri Sivas. Bu hazırlık bizi rehavete sürüklememeli. Bu rehaveti birbirimize hatırlatarak, işlerimizi daha hızlı nasıl yapabiliriz ona bakmalıyız.? şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan Başkan Aydın da; ?Kaçıranların ileride çok fazla pişman olacağı bir fırsat olduğu kanaatindeyim. Bir ay önce ilk toplantıyı yaptığımız zaman, 9 il bu fırsattan yararlanmak istemişlerdi. Bugün bu sayı 11 oldu. Ben bu sayının kısa sürede çok fazla artacağına inanıyorum. Siz bizim hayal ettiğimizden fazla şeyleri bu programa almışsınız. Yenilenebilir çevre başta olmak üzere birçok konuyu ele almışsınız. Benim âcizane şöyle bir önerim olacak, bu altyapı ile alakalı galeri sistemi yapmamız olacaktır. İlk yatırım çok yüksek olabilir ama gelecek adına çok gerekli olan bir çalışma olacak diye düşünüyorum.? ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AYDIN: ?2018´İN İLK ÇEYREĞİNDE İLK KAZMAYI VURMAK İSTİYORUZ?

Sivas´taki esnaflara bir çağrıda bulunan Başkan Aydın, ?Gerçekten geçmişteki teşviklerle kıyaslanmayacak kadar farklı bir yaklaşım söz konusu. Bu fırsatı Sivas olarak, esnaf olarak çok iyi değerlendirmemiz lazım. Biz bunu azami değerlendiren illerden birisi olmak istiyoruz. Tabi ki,  takvimle alakalı özellikle yapım ihalesi konusunda 2018 sonu gibi bir takvim var, hatta 2019 gibi... Biz inşallah 2018´in ilk çeyreğinde bu sürece girmek istiyoruz. Yani 2018´in Mart, Nisan ayı gibi ilk adımı atabilecek konumda olduğumuzu düşünüyorum. Bu konudaki hazırlıklarımızın bu süre için yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu takvimin önüne geçmek isteyen iller noktasında da önümüzü açacağınıza inanıyoruz. Biz Nisan´da ihalemizi yapmış olacağız. İlk kazmayı vuran il olabiliriz. Çalışmanız bize çok heyecan veriyor. Bir hafta süre içerisinde bizim önümüzü ne kadar açtığınızı görüyoruz. Bizden daha heyecanlı olduğunuzu görüyoruz. Heyecanınıza ortak olmak için biz de elimizden geleni yapacağız.? diye konuştu.

 Konuşmaların ardından projeyle ilgili sunum gerçekleştirilirken, toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

MÜSTEŞAR ASLAN´DAN BAŞKAN AYDIN´A ZİYARET...

Toplantı öncesinde ise Müsteşar Aslan ve beraberindeki bakanlık yetkilileri Belediye Başkanı Sami Aydın´ı makamında ziyaret etti. Ziyarette projeyle alakalı Bakanlık heyetine sunum yapan Başkan Aydın, 15 Temmuz Seyfebeli Sanayi Sitesi´nin, Sivas için her yönüyle büyük bir kazanç olacağını dile getirdi.  Ziyaret sonunda Başkan Aydın Müsteşar Aslan´a Sivas´a özgü çeşitli el sanatları ürünlerinden hediye etti.

Yorumlar (0)

"Oy deposu olarak görülmekten bıktık"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

SBTÜ Akademisyenleri Altınyayla’da Çiftçilerle Buluştu, Tarımsal Bilgi Paylaştı

Sivas Üniversiteleri, Avrupa Birliği Destekli BTTwin Projesi Kapsamında Milano’da Bir Araya Geldi

Sivas Numune Hastanesi’nden Multidisipliner Başarı: 26 Haftalık Üçüz Doğumu

Vali Şimşek’ten Akıncılar’da Seraya Ziyaret: Salatalık Hasadı Yaptı

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrencilerinden Geleceğin Kampüsüne Yönelik Vizyoner Projeler

Sivas’ta Koruyucu Aile Bilinci İçin Anlamlı Panel

Kenan Çarboğa’dan Rektör Şengönül’e Anlamlı Ziyaret

SİVAS İTFAİYESİ, HATAY’DAKİ ORMAN YANGINLARINA DESTEK VERİYOR

( VİDEOLU HABER ) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN YENİ EVLENEN ÇİFTLERE 20 BİN TL DESTEK

Özçoban'a Sivasspor Başkan Vekilliği Görevi

  • Cumartesi 20 ° / 5.7 ° false
  • Pazar 24.5 ° / 6 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 7.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2