Tarih: 24.02.2026 11:37

Vali Şimşek’ten 1.071 Yataklı Hastane İnşaatına İnceleme

Facebook Twitter Linked-in

Vali Yılmaz Şimşek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde yapımı devam eden yeni hastane inşaat alanında incelemelerde bulundu. Ziyarete Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Öztürk de eşlik etti.

İnşaat sahasında yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Vali Şimşek, projenin son durumu, fiziki gerçekleşme oranı ve planlanan teslim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesinin önemine vurgu yapıldı.

Toplam 1.071 yatak kapasitesi ile hizmet verecek olan yeni hastane; ileri teknolojiye sahip yoğun bakım ve ameliyathane üniteleri, modern tıbbi cihaz donanımı ve çağdaş mimarisiyle bölgenin sağlık alanındaki en önemli merkezlerinden biri olacak.

Yeni hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte sağlık hizmetlerinin niteliğinin artması, hasta kabul kapasitesinin genişlemesi ve akademik sağlık hizmetlerinin daha güçlü bir altyapıya kavuşması hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —