Tarih: 25.02.2026 11:57

Sivas’ta “Maarifin Kalbinde Ramazan” Etkinlikleri Öğrencilerle Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, Erdem–Değer–Eylem anlayışıyla yürütülen "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri, toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürünü güçlendirmek, millî ve manevi değerleri gelecek nesillere aktarmak ve öğrencilerin iyilik, yardımlaşma ile gönüllülük değerlerini yaşayarak öğrenmelerini amaçlıyor. Bu etkinlikler 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

Sivas'ta Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen programa Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, okul müdürleri, öğretmenler ve ilkokul öğrencileri katıldı.

Program kapsamında ilkokul öğrencileri için çeşitli kültürel ve eğitsel faaliyetler organize edildi. Öğrenciler, etkinliklerle hem eğlenceli vakit geçirirken hem de Ramazan ayının manevi atmosferini deneyimleme fırsatı buldu. Kültürün önemli simgelerinden Nasrettin Hoca'yı konu alan temsili gösteri büyük ilgi görürken, Ramazan davulcusu eşliğinde seslendirilen maniler de programa ayrı bir renk kattı.

Ayrıca öğrenciler, geleneksel Ramazan feneri ve kandil yapım atölyelerinde aktif rol alarak el becerilerini geliştirdi. Etkinlik alanını ziyaret eden Millî Eğitim Müdürü Erdoğan, öğrencilerle sohbet ederek heyecan ve mutluluklarını paylaştı. Erdoğan, Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendiren önemli bir zaman dilimi olduğunu belirterek, gerçekleştirilen faaliyetlerin öğrencilerin kültürel ve manevi gelişimlerine katkı sunduğunu ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —