Menü Sultan Şehir Gazetesi
Tarih: 20.09.2026 10:32
Sivas Belediyesi’nden öz kaynak hamlesi: İlk sevkiyat yapıldı

Sivas Belediyesi’nden öz kaynak hamlesi: İlk sevkiyat yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Belediyesi, belediyenin öz kaynaklarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Çerçideresi Bazalt Taş Ocağı’nı faaliyete geçirdi. Tecer ve İşhan’ın ardından üretime başlayan yeni taş ocağından ilk sevkiyat gerçekleştirildi.

 

Sivas Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Çerçideresi Bazalt Taş Ocağı’ndan elde edilecek bazalt malzemenin özellikle yol yapım çalışmalarında kullanılacağı belirtildi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Belediyemizin öz kaynaklarını güçlendirecek Çerçideresi Bazalt Taş Ocağımızı faaliyete geçirdik, ilk sevkiyatımızı gerçekleştirdik” ifadelerine yer verildi.

 

Yeni taş ocağından elde edilecek bazalt malzemenin yol yapım çalışmalarında kullanılacağı belirtilerek, “Böylece hem maliyetleri azaltacak hem de daha sağlam, kaliteli ve uzun ömürlü yollar inşa edeceğiz” denildi.

 

Şehrin kaynaklarının yine şehir için kullanılacağı vurgulanan açıklamada, “Üreten ve güçlenen bir belediye için çalışıyoruz” mesajı verildi. Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenlerinin bilimsel katkılarıyla hayata geçirilen çalışmanın önemine dikkat çekerek, “Sivas Belediyesi üretecek, ürettikçe güçlenecek; güçlendikçe şehrimize daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunacak.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —