Tarih: 08.02.2026 22:43

Ortak ideallerle yarınlara yürüyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) ile birlikte yapılan Ortak Başkanlar Kurulu toplantısının, Kıbrıs'ın eğitimi ve geleceği açısından önemine dikkat çekti. Temiz, "Kıbrıs, nasıl ki Türkiye ile birlikte ortak geleceğe yürüyorsa; Eğitim-Bir-Sen ve KIBTES'te emek mücadelesinde ortak ideallere, güçlü dayanışma ile birlikte yarınlara yürüyecektir" dedi. 

 

Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) ve Türkiye Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) yetkililerinden oluşan "Başkanlar Kurulu" toplantısı Girne'de yapıldı.

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz de katıldı. 

Temiz, toplantının ardından yaptığı açıklamada; "Eğitim-Bir-Sen olarak [KIBTES] Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası ile birlikte Ortak Başkanlar Kurulumuzu gerçekleştirdik.  Kardeş sendikamız KIBTES'in ev sahipliğinde birlikte düzenlediğimiz Ortak Başkanlar Kurulu Toplantımızın, tarihin dönüm noktasında, özgürlüğün, direncin ve varoluş destanının yazıldığı KKTC'de gerçekleşiyor olması önemli. Kıbrıs'ın eğitimi, geleceği açısından KIBTES'in ne kadar önemli olduğunun, emperyalizme karşı insanlık mücadelesinde KIBTES'le kurduğumuz kardeşliğin değerinin farkındayız. Aynı geleceğe baktığımız Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası KIBTES'le 2016'dan beri kurduğumuz kardeşlik bağlarını kurumsallaştırdık, kardeşlik sınır tanımaz anlayışıyla Memur-Sen çatısı altında güçlerimizi birleştirdik. KIBTES'in kapasitesi artıyor, her geçen gün daha fazla kurumsallaşıyor, gelişiyor, güçleniyor. Dün, Enosis hülyası peşinde koşanlar Kıbrıs'ta 'Kanlı Noel' adı verilen katliamda 364 kardeşimizi şehit etmişti. Ayvasıl, Kumsal, Türkeli, Limasol, Gazimağusa, Geçitkale ve daha nice yerlerde yaptıkları katliamlarda 1600'den fazla kardeşimize kıydılar. Köyleri zorla boşalttılar. O günler mücahitlerimizin kahramanca direnişi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı Kıbrıs Barış Harekatı ile elhamdülillah geride kalmıştır. Kıbrıs, nasıl ki Türkiye ile birlikte ortak geleceğe yürüyorsa; Eğitim-Bir-Sen ve KIBTES'te emek mücadelesinde ortak ideallere, güçlü dayanışma ile birlikte yarınlara yürüyecektir" dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —