2026 yılı için asgari ücretin 22.104 TL'den 28.075 TL'ye yükseltilmesi, çalışma hayatında önemli bir gelişme olarak değerlendirilirken, MÜSİAD Sivas Başkanı Uğur Görgen konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Asgari ücrette yapılan artışın özellikle dar gelirli vatandaşlar açısından olumlu bir adım olduğunu ifade eden Görgen, "Asgari ücrette yapılan bu artış, çalışanlarımızın alım gücünü bir miktar da olsa artıracak ve geçim şartlarını rahatlatacaktır. Çalışanların korunması, sosyal adaletin temel unsurlarından biridir." dedi.
Açıklamasında işverenlerin karşı karşıya kaldığı maliyet baskılarına da değinen Görgen, üretim ve istihdamın sürdürülebilirliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Çalışanlarımızın refahı kadar, üretimin ve istihdamın sürdürülebilirliği de büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle asgari ücret artışıyla birlikte özellikle ilimizde işverenlerimizin yükünü dengeleyecek destek mekanizmalarının da hayata geçirilmesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Sivas olarak her zaman dengeli bir yaklaşımı benimsediklerini belirten Görgen, "Amacımız; işçi ile işveren arasında adil bir denge kurulması, istihdamın korunması ve üretimin devam etmesidir. Yeni asgari ücretin ülkemize, çalışanlarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.