Tarih: 04.08.2025 16:15

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanes,nde Dünya Emzirme Haftası Etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanlığı'nın "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" kapsamında her yıl 1-7 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde de gerçekleştirildi.

Pediatri Polikliniği'nde düzenlenen programda, Pediatri Anabilim Dalı Başkanı ve Sosyal Pediatri Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı ile Doç. Dr. Sevcan İpek ve Kadın Doğum ile Pediatri bölümlerinden çalışanlar bir araya geldi.

Doç. Dr. Korğalı, anne sütünün bebek gelişiminde kritik rol oynadığını belirterek, emzirmenin sadece beslenme değil aynı zamanda anne-bebek arasındaki güçlü bir bağ olduğunu vurguladı. Korğalı, "Emzirme hem anne hem bebek sağlığı için hayati öneme sahiptir" diyerek emzirmenin faydalarını katılımcılarla paylaştı.

Etkinlikler, anne sütü ile beslenmenin yaygınlaştırılması ve bebek sağlığının geliştirilmesi amacıyla farkındalık yaratmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —