Rukiye TOY / Ak Parti Sivas Milletvekili


ZİYARET

 Birgün mezarlıkta gezinirken,bir mezar taşında, boydan boya övgü dolu yazılar  ve sonunda kafiyeli bir biçimde ,Fatiha istiyor.


Dinledim sözünü ve durdum bir Fatiha  okudum. Biliyorum aşağıdaki nin haberi yok.Gönderdim Fatihayı,  gittimi bilmem! Onamı banamı?İllaki bir karşılığı var.

Biliyoruz ve de inanıyoruz ki zerre kadar hayır ve şer, karşılık bulacak.Oturmuşken mezar başına,onca yıl yaşamış biri,Variyetli,itibarlı ne yapıyor acaba diye, tefekkür geldi içimden.Yazılar,kafiyeler, liralar, makam, rütbe, O tarafta   itibar görmez, dedim duadan başka bir şey yapamazdım .Dilimizin döndüğünce dua ettim. Değişmez mutlak hükümler, hayatında ne kadar egemen, okadar taltıf, itibar. Gerisi geçer akçe den sayılmaz.Biran yer değiştirdim, rahmetli ile.

<<Biliyorum yakınlarım, Allah korusun diyecek.>> Hayatın gerçeği bu, hayırlı ve de gecinden dersek belki biraz daha makul bir dua. Zira hüküm var tüm nefisler ölümü tadacak.<<Ölüm güzel olmasa, ölürmü idi peygamber.>>Hazır olan, ünvanlarla dolu Mezar başında başladım muhasebeye.

Önce O kadar yetki Selahiyet ve makam sahibi zatı mutereme! Nasılsın iymisin? Ses yok, Burdan birşey gittimi, orada göreve devammı, Ses yok. Anlaşıldı. Hüküm varya, ne buradan oraya, ne oradan buraya irtibat yok .Tüm yollar kesik.Uydurulmuş bir hurafe, tövbe talkın, sanki kopye veriyor. Onlarda kurtarmadı anlaşılan, zira ses seda yok.

 Ancak elimizden duadan başka birşey gelmiyor.Dedik Rahmetler ola.Ona ve ümmete duamız.

Empeti yapalım, huzur tövbe talkın dedimya! Bir anda ,içerdeyim üzerimi en yakınlarım toprakla alel acele kapatıyor.(Definde acele edilmeliymişya!)

Ve sesler  Kesildi.

Yakınlar, dostlar, kankalar yalnız bıraktı ve gittiler.

Ve kaldın tek başına, zifiri karanlık dar bir mekanda. Orayı geniş tutacak, rahat yaşaya bileceğin, ortamı sağlayacak geçer akçe, yoksa vay haline. Büyük mahkemeye kadar.sıkıntılı bir pencere açılır. İzleye bilisen izle, biran önce kalkıp, Mahşerde,  yarğılanmak üzere, huzura çıkıp Rahmanın adaleti, rahmeti, şefaatine sığınmak, tek kuruluş yolumuz.

     İkinci bir vatandaş olarak empatimi Lpz, hayır, hasenat, ibadet, adalet, infak, hülasa emir ve yasaklara,  riayet eden bir kul, Rabbimiz adaleti rahmeti bu kul üzerine daha net tecelli edecektir inş, ve sonuç cennete açılmış birkapı.Ve büyük mahkemeye rahatça bekleyiş. Kalktığında birazdaha yatmanın hesaplarını yapıyor.

       Sonumuz kaçınılmaz, mukadder olan son. Ondan geldik ona döneceğiz. Rabbimin rahmeti ile kuşattığı, son, beklediğimiz son olması duası ile Allah'a emenet.