Orhan ARSLAN /Eğitimci -Yazar


Ülkemizde Kaos İsteyenler Seviniyorlar

Ülkemizde bazı şeylerin iyi gitmesini istemeyen birtakım insanlar, birtakım güçler, normal ve huzur ortamını bozmak içinde elinden gelen her şeyleri yapmaktadırlar.


Terör, Mali kriz heveslileri, ortalığı karıştırmak isteyenler, Grev, gösteri, kargaşa hayranları... Bu ister sosyal hayat açısından olsun ister terör açısından olsun, hangi alanda olursa olsun huzur ve barış ortamı onları rahatsız etmektedirler. Çok ilginç olacak ama ulusal medyadaki bazı ne yaptığını bilmeyen, haber olsun da ne olursa olsun mantığındaki bazı insanlarda genç nesillerimizin yapmış olduğu eylemleri haber olarak sunarken, sanki düğün yerini tanıtır gibi haber yapmaktadırlar. Böyle bir şey olabilir mi? Yabancı bir turistin olayların içerisinde olması dikkat çekicidir… Buna sosyal medyanın denetimsizliğini, sorumsuzluğunu da eklerseniz, işin içerisinden çıkılmaz bir hal oluşmaktadır. O nedenle Meclisteki yasayı heyecanla bekliyoruz. Bakalım ortalıkta yalan haber, saçma sapan yorum ve görüntüler ortadan kalkacak mıdır?                                                                                                                Bu arada terör ile mücadele amansız bir şekilde devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı yaptığı uluslararası toplantılar ile güvenli bölge konusunda ne kadar ısrarlı olduklarının altını çizmektedir. Belki yapılacak bir operasyon için, hazırlık yapılmaktadır.
YAPILAN ZAMLARIN İZAHI YOKTUR...
NELER OLUYOR... BİR GARİPLİK VAR BU İŞTE!
Bu zamlar normal zam değil , ekonomi kötü olsa piyasada iş olmaz fabrikalar durur işçi çıkarır yollar boş olur. Arabalar çalışmaz, oysa trafikte hiçbir değişiklik yok. YOLLAR ARABADAN GEÇİLMİYOR. Tampon tampona trafik, devam ediyor. Yapılan zamlara rağmen, toplu ulaşımda bir gevşeme yoktur. Tüketim hızı alabildiğine yükseliyor. Marketler ağzına kadar dolu, mağazalar yeni ürünlerini satmaya devam ediyor... ÜLKEDEKİ ARABA SAYISI, EV SAYISI ARTIYOR, Kiralar yükselmesine rağmen, kimse açıkta değil... ÇARŞI- PAZAR tıklım, tıklım... Demek ki, Ülkemiz öyle söz dildiği gibi fakir bir Ülke değil. Zengin tarım kaynakları olan, ihracatı durmadan artan, ancak aynı zamanda çok tüketmeye alışkın bir ülkeyiz...
Herkes işinde gücünde olduğu halde anormal olarak fiyatların aşırı artmasının izahı nedir? Ülkede her şey var. Yokluğu çekilen bir şey yok gibidir.
Üstelik havadan para kazanmak isteyen birileri bazen bir dolandırıcıya milyon dolarlar kaptırıyorlar. Bazen sanal paralara... Tosuncuklar, olmayan paraları her halde götürmüyor! Hala yankesiciler, dolandırıcılar birilerinin paralarını alma girişimlerine devam ediyorlar.
Herkesin elinde cep telefonu ve kullanmaya devam ediyor. Oysa bir ay faturası ödenmese, hat hemen kesilir...
Üstelik bankalardaki mevduat hesapları durmadan yükseliyor. Bankalar bu mevduatlardan ilk altı ayda, anormal paralar kazanıyorlar. Rekor kırıyorlar. Yani piyasada para var... Hem de bayağı var...
Otobüs şirketleri bilet ücretleri yükselmesine rağmen, harıl, harıl çalışıyor...
Uçak bileti bulunmuyor, tatil köyleri, tatil yerleri tamamen dolu... Hadi bakalım!
Piyasada her şey var, yokluğu çekilen bir mal, bir ürün yoktur.
Üstelik Dünyada piyasayı alt-üst eden bir savaş var. Hem ekonomiler, hem tarımsal girdiler direkt etkilenmektedir. Dün Birleşik Arap emirlikleri petrol baklanı aynen şöyle diyor;'' Eğer AB ülkeleri Rusya gazını almaktan vaz geçerse, Dünyada enerji kaynakları bakımından bir kaos olur, kriz ortamı olur. Çöküş başlar...''
Şimdi, Ülkemiz enerji kaynakları açısından dışa bağımlı bir ülke nerde ise, bütçenin yarısı oraya gidiyor. İnsanımız ise, enerjinin ne demek olduğunun bile farkında değil. Alabildiğine sorumsuzca tüketiyor. Yani enerji bağımlılığımıza katkı sunuyor.
İnsanımız o kadar maddi imkanlara odaklanmış ki, herkes TEMMUZ ayını bekliyor. Alacağı zammın hesap ve kitabını yapıyor.
HAAA, birileri ise, bu ülkede açız, diye tok hallerini anlatmaya devam ediyorlar!
EVET, DOSTLAR BU SAVAŞ BAŞKA BİR SAVAŞA BENZİYOR... BAKALIM SONU NE OLACAK? ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...
Gram Altın:1000 TL
Mazot:28 TL den inmeye başladı...
1 Dolar:17, 2 TL
1 Euro:18, 5 TL
Dünyada Brend petrol varili; 65 dolardan 120 dolara çıktı. Şimdi düşmeye başladı. Dünya tekrardan enflasyonla mücadele içerisinde oluyor.
ABD Başkanı bile isyan ediyor. Petrol şirketlerine sitem ederek, Tanrıdan bile fazla kazındınız, diyor.
Bu gidişle yükselmeye devam edecek gibi gözükmektedir. Dünya devletlerinin enflasyon ile başı dertte. Sayın Cumhurbaşkanımız yine de bir umut içinde. Tahıl koridoru açmak için, Rusya ve Ukrayna ile devamlı diplomatik görüşmeler yapıyor. Sonuçta koridor açılıyor. İnşallah barış girişimlerini de başarır...
Bu kargaşa ortamından en kısa zamanda Ülkemizin kurtulmasını yürekten dilerim. ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN... Bize düşen sabır ve sükunet içerisinde beklemektir.