Orhan ARSLAN /Eğitimci -Yazar


TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTEMEYENLERİN AMACI NEDİR

Tam ümitlerin yeşerdiği anda; barış kelimesinin hayata geçmesi için, çabaların arttığı anda; kalleşçe pusuların kurulması, Şanlı Mehmetçiğe yapılan; sistemli, düzenli, yıpratma çabaları, çok manidardır. Onlar da biliyorlar ki; yaptıkları bu saldırılarla Y


TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTEMEYENLERİN AMACI NEDİR

Tam ümitlerin yeşerdiği anda; barış kelimesinin hayata geçmesi için, çabaların arttığı anda; kalleşçe pusuların kurulması, Şanlı Mehmetçiğe yapılan; sistemli, düzenli, yıpratma çabaları, çok manidardır. Onlar da biliyorlar ki; yaptıkları bu saldırılarla Yüce Türk Milletinin geleceğine hiç zarar veremeyeceklerdir.   

Bunu adları gibi bilen terör ortamının devam etmesini isteyen, tarafların; hedefi nedir? Kargaşa, kaos, huzursuzluk, maneviyat bozma taktiklerini, uygulama alanına sokarak; arkasındaki rantın büyüklüğünü gizlemektir. Hem Dış devletlerden destekçileri, hem içten yandaşlarının temel hedefi budur. Bu tür ortamlar onlar için bulunmaz fırsattır. Bu nedenle; alınan eylemsizlik, silah bırakma kararlarının konuşulması bile; birilerini rahatsız etmiştir. Örgütün içerisinden, dışarısından; alınan bu karardan rahatsız olan çevreler; bu kararların hayata geçmemesi için; elinden gelen, her türlü engelleme çabalarının içerisinde olacaklardır. İnşallah, başarılı olamayacaklar, alınan kararlar hayata geçecektir.

Unuttukları bir şey var. Bu yüce Milletin evladı bu tür saldırılardan, moral bozma oyunlarından yılmaz, korkmaz ve çekinmez. Elinde barış çubuğu ile ortamı sakinleştirmek isteyen çabalarda bulunan; insanların bu yaptıklarına saygı duyuyorum. Amma, yaptıkları gayretlerin kimler tarafından hiçe sayıldığına, savsaklandığına dikkat etsinler. Hangi tarafın samimi, hangi tarafın samimi olmadığına; Ondan sonra kimi insanların barış isteyip, istemediği hakkında değerlendirme yapsınlar. Yoksa onlar da farkında olmadan bu yanlış ortamın bir parçası olabilirler. Yapacakları açıklamalar, davranışlar, söyleyecekleri sözler, tüm izleyenler ve takip edenler açısından dikkatle mercek altına alınmıştır. Buna, dış devletler de dahildir.

Yüce Türk Milletinin bu durumun, daha da vahim bir duruma düşmesini istediğini sanmıyorum. O yönde, ne bir kışkırtma ne de bir eylem var. Ancak, hep bizim mahallede olan şeyleri gören gözler, karşı tarafta hangi olumsuzlukların körüklendiğinden, düşmanlıkların nasıl zirveye çıkarılmak istendiğinden haberleri var mıdır? O haberlere kaynağından sahip olurlarsa; değerlendirmeleri daha doğru olabilir. Onların arkalarındaki güçler kimlerdir? Amaçları nedir? Terör örgütüne ve onun yandaşlarına barış olmadığı takdirde; neler vaat etmektedirler? Kendilerinin bu eylemler devam ettiği müddetçe ne çıkarları vardır? Bu örgüt üzerinden yapılan her türlü eylem sayesinde; Ülkemizi yeteri kadar yıpratmışlardır. Yıpratmaya da devam etmek istemektedirler. Maliyetin maddi tarafı dudak uçuklatmaktadır. Bölge insanının, bu durumları fark ederek, barışın desteklenmesi için; taraf olması gerekmektedir. Unutmayalım, kimse ölümlerin olmasından mutlu olmaz. Bizim inancımız gereği; ölüm ötesi var olan hayatın da olduğunu bilmeleri gerekir. İnsanların bu inanca sahip olması büyük ayrıcalıktır. Yüce Rabbım` in bu konuda müjdeleri vardır. Her dünyasını değiştiren insanı aynı kefeye koymamak gerekir.

Bölge insanının, eylemlerin devam etmesini isteyen insanların, kafa yapısına, yaşamasına, hedeflerine, dikkat etmesi şarttır.  Eylemcilerin, eylemi devam ederken; Kimin, hangi uyuşturucu baronunun, hangi silah tüccarının ekmeğine yağ sürdüklerinden haberi var mıdır? Kendilerini ölüme sürükleyen bu insanların; asıl amaçlarını ne zaman öğreneceklerdir? Terör sayesinde bölgelerinin, aynı zamanda Bu Ülkenin; neler kaybettiğinin farkında mıdırlar? Bunu anlayabilmek için daha ne kadar, bu durumun devam etmesi gerekmektedir? Kendilerini uyuşturanlar, bunun da cevabını veriyorlar mı? Malik oldukları devasa mekanlarda bu olayı içkilerini yudumlayarak seyreden; perde arkasındaki insanların oyunlarına gelmeye devam edecekler midir? İşte bu soruları, kendilerini ateşe atanlara sorabiliyorlar mı? Yoksa onların servetlerine, servet katmaya devam mı edecekler.  Bekleyip, göreceğiz.

Son, dönemlerde; komşumuz olan bazı ülkelere, içeriden ve dışarıdan sürekli ziyaretçi akını olmasının nedeni; alınan kararların içeriği ile ilgili midir? İran, gibi devletler açıktan, olayların içerisinde yer alırken; o ülkelerin değil de; ülkemizin hesaba çekilmek istenmesinin nedeni ne olabilir? Evet, Ey Yüce Milletimiz, olup, bitenleri bir de; bu açıdan değerlendirmekte fayda vardır.

Yüce Rabbım` den temennim, duam bir an önce bu terörün bitmesidir. Saf ve temiz Mehmetçiklerimizin dualarının kabul olması dileğimizdir ... Akan kan dursun, barış ortamı gerçekleşsin, insanlar eskilerde olduğu gibi; dostluk içerisinde hayatlarını devam ettirsin… Çok şey istemiyoruz.., sadece barış ortamı, huzur ortamı, dostluk ortamı olsun, istiyoruz.