Orhan ARSLAN /Eğitimci -Yazar


TERÖRÜN HEDEFİ KARGAŞA ORTAMI OLUŞTURMAKTIR

Ankara hedefli, son saldırıların, amacı ortadadır. Kargaşa.., kaos.., güvensizlik havası estirmek.., yıpratma.., yıldırma... Allah, hayatını kaybedenlere rahmet etsin. Masum insanların, mekanı Cennet olsun. Yaralılara acil şifalar dileriz. Mem


TERÖRÜN HEDEFİ KARGAŞA ORTAMI OLUŞTURMAKTIR

            Ankara hedefli, son saldırıların, amacı ortadadır.  Kargaşa.., kaos.., güvensizlik havası estirmek.., yıpratma.., yıldırma... Allah, hayatını kaybedenlere rahmet etsin. Masum insanların, mekanı Cennet olsun. Yaralılara acil şifalar dileriz. Memleketimizin başı sağ olsun.

            Terör eylemlerini planlayanlar da;  biliyorlar ki; yaptıkları bu saldırılarla; Bu Milletin geleceğine hiç zarar veremezler. Her Milletin, insanının ölüme giderken hangi hallerde olduğunu bilemem. Ancak, Bu Milletin evladı düğüne, bayrama gider gibi savaşa gider. Tarih sayfaları, Bunun örnekleri ile doludur... Bunu adları gibi bilen terör uygulayıcılarının hedefi nedir? Kargaşa, kaos, huzursuzluk, maneviyat bozma taktiklerini; uygulama alanına sokarak, arkasındaki rantın büyüklüğünü gizlemektir. Hem Dış devletlerden destekçilerinin, hem içten yandaşlarının temel hedefi budur. Bu tür ortamlar onlar için bulunmaz fırsattır. Bu coğrafyada her ırktan, her dinden insan barış ve huzur içerisinde yaşamıştır. Bunu en iyi bilenlerden birileri de; Bu Ülkeyi her alanda karıştırmak isteyenlerdir. Onların amaçları bellidir. Sağa, sola yapılan gereksiz gibi görünen, saldırı ve şiddet olaylarının ana hedefi huzur ve sükuneti bozmaktır.

            Unutmamak lazım; Bu Ülkede yan, yana asırlardan beri yaşayan tüm insanlar; Bir, çiçek bahçesinin değişik renkte ve kokuda olan; ürünleridir. Hepsi bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda büyümüş, bu topraklarda yaşamışlardır. Bu kadar çeşitli olan insanımızı; ayakta, dik tutan, birbirine bağlayan, kardeşlik hislerinin zirve yaptığı, konuma getiren; ortak değerlerimiz vardır. Bu değerler, bu toplumun mozaiğinde; ortak tutma, yapıştırma, kenetlenme, görevlerini üzerine almıştır. O nedenle; asıl amaç; bu mozaiği diri tutan, ortak değerleri; yok etmektir. Aman dikkat; bizi, biz yapan değerlere sahip çıkalım.

            Bu olaylardan önce olan bazı, açıklamaları, olayları  hatırlamak lazım. Rusya doğal gazı ve Azarbeycan´ la yapılacak anlaşmalar. Suriye toplantılarının öncesi olması. Eski ABD  Türkiye elçilerinin memleketimiz aleyhinde yaptığı açıklamalar. Güneydoğu da; operasyonların devam etmesi. Hakkari ve bölgesi dahil olmak üzere; Sınır ötesine kadar varan, operasyon hedefi. AB topluluğunda; Türkiye tezinin kabul edilmesi, Almanya´ nın bu alanda destek vermesi. Ülkemizin içerisinde terör örgütüne ve eylemlerine karşı  teveccühün, dolaylı destek olmanın çabalarını ortaya çıkması. Medya kuruluşlarından bazılarının; olaylara farklı anlamlar yükleyerek, değişik yorumlar çıkarması. Adeta, Ülkemizi terör olaylarının sürekli yapıldığı, hiç olumlu şeylerin olmadığı, bir alan gibi gösterme çabaları.  Kendi silahlarımızı üretmemiz, Kendi insansız hava araçlarına sahip olmamız. İran´ la ve bölge ülkelerinden kimileri ile; yakınlaşma ve iş birliği çabaları. Üçüncü köprü inşaatının bitiyor olması. ABD ye karşı yapılan açıklamalar. ABD ´ nin, pyd açıklamaları. Bu terör örgütünün Suriye toplantılarına alınmaması.  Meclisteki kendilerine destek veren; siyasi oluşumun haricinde; Ana muhalefet partisinin bazı vekillerinin; dolaylı da olsa; terör örgütlerine sahip çıkması... Bunları dikkatli okumak gere.kir

            Unuttukları bir şey var. Bu Milletin evladı bu tür saldırılardan, moral bozma oyunlarından yılmaz, korkmaz ve çekinmez... Elinde barış çubuğu ile ortamı sakinleştirmek isteyen, çabalarda bulunan insanların bu yaptıklarına saygı duyuyorum. Amma, yaptıkları gayretlerin kimler tarafından hiçe sayıldığına, savsaklandığına dikkat etsinler. Hangi tarafın samimi, hangi tarafın samimi olmadığına; Ondan sonra kimi insanların barış isteyip, istemediği hakkında değerlendirme yapsınlar. Yoksa onlar da; farkında olmadan bu yanlış ortamın bir parçası olabilirler. Ortalığı karıştırmanın kimseye faydası olmaz. Ülkemiz, geleceğimiz, kaybeder.

               Türk Milletinin bu durumun daha da vahim bir duruma düşmesini istediğini sanmıyorum. O yönde ne bir kışkırtma ne de bir eylem var. Ancak hep bizim mahallede olan şeyleri gören gözler, karşı tarafta hangi olumsuzlukların olduğundan, düşmanlıkların nasıl zirveye çıkarılmak istendiğinden haberleri var mıdır? O haberlere kaynağından sahip olurlarsa; değerlendirmeleri daha doğru olabilir. Onların arkalarındaki güçler kimlerdir? Amaçları nedir? Terör örgütüne ve onun yandaşlarına neler vaat etmektedirler? Kendilerinin bu eylemler devam ettiği müddetçe; ne çıkarları vardır? Neden, eylemler şehir alanlarına çekilmeye çalışılmaktadır? Bundan amaç nedir? Halkı yılgınlık, korku, endişe haline mi sokmak istemektedirler? iyi dikkat etmek lazımdır. Asıl kimi gazetecilerin, oralara gidip röportaj yaptıkları zaman, terör örgütünün sözcüsü konumundaki insanlara, bu soruları yönelterek; cevaplarını bulmaları gerekir. Yoksa orada yapılan bu söyleşilerin; hiç bir anlamı kalmaz. Hatta bazen, o terör örgütlerinin reklamını yapma anlamını bile, taşır.

            Şehit olan kardeşlerimiz için; Ölen insanlar üzerinden, onların manevi durumunu bilmeden öldü gitti, demek gibi, değerlendirmeleri doğru bulmuyorum. Vatan evladı saf  ve temiz inancı ile Vatanını, Milletini, Namusunu, İnancını korumak için; bu görevi yapmaktadır. Onun bedelini Yüce Rabbım vermektedir. Asıl ne için öldüğünü, neden bu olayların içerisinde olduğunu bilmeden; o savaşın içerisinde olanlara acımak gerekir. Anlamsız ve hedefi belli olmayan bir çaba ve gayretin içerisindeler.

            Kimin, hangi uyuşturucu baronunun, hangi silah tüccarının ekmeğine yağ sürmektedirler. Bu durum için; kendilerini savaşa sürükleyen; yabancı devletlerin ve ajanlarının amacı nedir?  Kendilerini ölüme sürükleyen bu insanların asıl amaçlarını ne  zaman öğreneceklerdir? Terör sayesinde bölgelerinin,  Bölge halkının, aynı zamanda Bu Ülkenin; neler kaybettiğinin farkında mıdırlar? Bunu anlayabilmek için; daha ne kadar bu durumun devam etmesi gerekmektedir? Kendilerini,  çeşitli vaatlerle kandıranlar; verdikleri uyuşturucularla, uyuşturanlar; bunun da cevabını veriyorlar mı? Malik oldukları devasa mekanlarda; bu olayı içkilerini yudumlayarak, seyreden bu insanların oyunlarına gelmeye, devam edecekler midir? İşte, bu soruları kendilerini ateşe atanlara, sorabiliyorlar mı? Yoksa; onların servetlerine, servet katma işlerine, dolaylı olarak da olsa; destek vermeye  devam mı edecekler? Dış devletlerin bu oyunu sürdürmelerine, ne kadar destek olacaklar... Dış devletlerin oyunlarını ne zaman fark edecekler?

            Yüce Rabbım´ den temennim, duam: bir an önce bu terörün bitmesidir. Saf ve temiz Mehmetçiklerimizin dualarının kabul olması dileğimizdir. Bu coğrafyadaki,   masum halkımızın  içerisinde  olduğu ve hedef olarak O, insanların belirlendiği, bu yapılan eylemlerin asıl amacının; Ülkenin her alanda huzurunu bozmak ve buna bağlı olarak; her alanda zayıflamasını istemektir. Bunu artık sağır sultanlar bile; bilmektedir. Önemli olan; bu tür olaylara destek veren, yanında olan fikren ve siyaseten yardımcı olan insanların; bu gerçeği anlaması gerekir.  Olay bu kadar basittir.