Lütfiye ÇİFTÇİ


Tatil zamanı

İyi bir performans göstererek taraflı tarafsız futbol spor kamuoyunun takdirini toplayan Sivasspor, özellikle kafaya oynayan takımlara karşı verdiği mücadelede göze hoş gelen bir futbol oynamasa da kazanma adına ciddi gayret gösterdi.


Tatil zamanı

İyi bir performans göstererek taraflı tarafsız futbol spor kamuoyunun takdirini toplayan Sivasspor, özellikle kafaya oynayan takımlara karşı verdiği mücadelede göze hoş gelen bir futbol oynamasa da kazanma adına ciddi gayret gösterdi.

Sıralamada üstümüzde tamamlayan takımlardan aldığımız 13 puan önemli bir başarı. Ligdeki sıralamamızı da büyük ölçüde belirleyen puanlar oldu. Alt sıralardaki takımlara karşı da kaybettiğimiz bazı puanlar var ki bunlara da futbol şanssızlığı demekten başka bir tanımlama bulamıyorum. Evimizdeki Kasımpaşa maçı, deplasmandaki Malatya maçı ve yine son olarak Alanyaspor karşısındaki beraberliğimiz.

Hülasa biraz daha futbol şansına sahip olsak şöyle 55´lerde dolaşacaktık. Bu durum hem maddi getiri hem de prestij açısından önemli tabiî ki. Zira yeni sezon için transfer yapacağımız yerli-yabancı oyuncuların Sivasspor´u tercih etmelerinde bir nebze de olsa etkili olacaktır sıralamadaki yerimiz.

Yani diğer bir deyişle başa güreşen takıma gelmek bir oyuncu için daha tercih edilir olacaktır.

Gerisi tamamen transfer komitesinin maharetine kalmış olacak.

Teknik patron olarak takımın başına getirilen ve birçoğumuzun çok iyi bildiği Tamer Tuna´nın referansı zaten Sivasspor´un kendisi. Sivasspor´umuzda yardımcı hoca olarak çalıştığı dönemlerde taraftarlarla ve yönetimle olan diyaloğu, beyefendi kişiliği, futbol bilgisi, bu işin çekirdeğinden gelmiş olması ve son olarak lige yeni çıkan Göztepe takımında elde ettiği grafik tabiri caizse bonservis hanesine olumlu yansımaya yetti.

Sebepleri çoğaltabiliriz. Şahsi olarak Tamer hocanın başarılı olacağı inancındayım. Ama elbetteki yapılacak transferler, kurulacak takım, oyun düzeni ve hatta ve hatta çekilecek kur´a bile elde edeceğimiz başarıda etkili olacaktır. Birçok etken sayabiliriz tabiî ki, ancak arenaya çıkmadan, yeşil zeminde koşmadan neyin ne olacağını kestiremiyoruz. Ne de olsa arkamızda olmasını istemediğimiz(!) güçler de yok.

Kendi yağımızla kavruluyoruz vesselam.

Tamer Hoca´nın da kamuoyuna sızdığı şekliyle iyi bir kaleci ve iyi bir bitirici forvet talebi oldukça yerinde. Bitirici bir forvet ile iyi bir kaleci kafadan puan demek ne de olsa. Ben öyle görüyorum. Hele hele iyi bir kaleci.

Geçtiğimiz sezonda gördük takımı, eksikliklerimizi. Kone ile yürüdüğümüz gol yollarında şöyle 2-3 yıl önceki Kone´yi görmek isterdik 4 Eylül çimlerinde. Yani biraz daha zinde ve biraz daha genç bir forvet istiyoruz anlayacağınız.

9 Haziran Cumartesi günü başlayacak 218-2019 transfer döneminde elbetteki teknik heyetin sunduğu isimler üzerinde yoğunlaşılacaktır. 31 Ağustos itibariyle bitecek olan transfer tescil dönemini beklerken de tatlı bir telaş, heyecanlı bir bekleyiş sporseverlerin yaz mevsimindeki uğraşısı olacak. Bunu yaparken de diğer takımların ve özellikle Anadolu takımlarının atacağı adımları da merakla takip edeceğiz.

Sosyal medya fırtınasında esen haberler mi dersiniz, sözde ulusal spor gazetelerinin birbirinden tutarsız, asgaragasvari  haber dizinleri mi dersiniz, söz verip te gelmeyen ve gıcık(!) olduğumuz takımlara gidecek futbolcular mı dersiniz, bir fırtınadır gidecek yaz mevsimi.

Bizler de doğru bildiklerimizi yazmaya devam edeceğiz. Yeni bir sayfa açılacak ve yeni bir sezon hazırlıklarını yakından takip edeceğiz.

Taraftarda olduğu gibi bende de tek soru Tamer Hoca ve ekibinin Sivasspor´a yalnızca sezonluk imza atması. Başarılı olacağına inandığımız teknik heyetin kalıcı olması ve istikrarın yakalanması uzun zamandır kırmızı-beyazlı ekipte bir beklentidir gidiyor. Bülent Uygun ile süper ligde en uzun döneme tutunmuştuk ve başarı gelmişti. Yine böyle bir yola gidilebilir mi, elbette. Rüştünü ispatlamış ve şehri tanıyan, takımı tanıyan, süper ligi bilen başarılı bir hocamız var, Tamer Hoca ile yıllarca sürecek bir birlikteliğin meydana geleceğine inanıyorum ve Sivas´ımıza, Sivasspor´umuza tekrar hoş geldin diyorum.